Home LiveFoto's HELLMUT LOTTI GOES METAL Deinze, Brielpoort (01/11/2023)

HELLMUT LOTTI GOES METAL Deinze, Brielpoort (01/11/2023)

by Theo De Rycke

Na Helmut goes classic, Latino, Crooner en nog zoveel andere dingen, gaat hij nu ook de metaltoer op.
Metal in de bredere zin van het woord, want het gaat hiervooral om rock-klassiekers. Het begon allemaal met een stunt op radio Willy, waar Helmut Lotti Run To The Hills van Iron Maiden coverde. Dit werd gevolgd door een set op Graspop. Omwille van het succes hier, verscheen dit optreden op plaat en werd er besloten een tour te doen.

© Theo De Rycke

Zaten we hierop te wachten ? Blijkbaar wel, want blijkbaar wil iedereen dit zien en raken alle optredens uitverkocht. Hierdoor konden we het ook niet laten zelf eens te gaan checken waar die hype eigenlijk om draait en zijn we afgezakt naar de Brielpoort. Het was even wachten voor Hellmut het podium betrad en inzette met Holy Diver van Dio. De set werd verder gezet met nummers van o.a. Uriah Heep, Scorpions, Metallica en Black Sabbath.

Met de ZZ-top song Gimme all your lovin’ leek het even mis te gaan met de gitaarsound en vocaal was dit er ook niet echt op.
Tijdens andere nummers werden er ook wel foutjes gemaakt en was niet alles zuiver. Misschien was dit te wijten aan de eerdere stemproblemen waar Hellmut mee te kampen had, maar al bij al was dit snel vergeten.

Verrassend kwam Hellmut ook uit de hoek met de Ace Of Spades cover van Motorhead, waar hij de tekst van ElvisThat’s Alright Now op zong. Ook verrassend en misschien de beste cover van de avond was Que je t’ aime van Johnny Hallyday
De set werd afgesloten met Paradise City, de hit van Guns ‘n’ Roses, en als bis nummer kregen we nog Highway to Hell.

Met een set van rockklassiekers kan het eigenlijk moeilijk mislopen. Hellmut waagde zich wel aan enkele grote stemmen
uit de rock- en hardrockwereld wat natuurlijk risicovol is. Het ene nummer bracht hij dan ook wat beter dan het andere. Desondanks de schoonheidsfoutjes hier en daar zat de sfeer er wel in. Hellmut zelf genoot van dit alles en zo deden zijn oude en nieuwe horde fans het ook.

FacebookInstagram

© Theo De Rycke
© Theo De Rycke
© Theo De Rycke
© Theo De Rycke
© Theo De Rycke
© Theo De Rycke
© Theo De Rycke
© Theo De Rycke
© Theo De Rycke
© Theo De Rycke
© Theo De Rycke
© Theo De Rycke
© Theo De Rycke
© Theo De Rycke
© Theo De Rycke
© Theo De Rycke

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More