Home ReviewsAlbum Reviews NEL & JP – Honger

NEL & JP – Honger

by Hans Verhoeven

Het is hun eerste ep en dat is altijd zo’n beetje je grote teen in het water stoppen om te voelen of het wel warm genoeg zal zijn. Het is proberen. En het is de ladder op, naar verder, naar vooralsnog onontgonnen gebied.

Maar goed, Nel & JP zijn aan het verkennen en daar horen fouten bij gemaakt te worden, maar fouten maken ze niet op dit, Honger. Hun ep, zes songs rijk en niet één staat er verkeerd op.

Traan zet de toon: een wall of sound met beats die tikken zoals een wekker tikt – dat is wat JP nu eenmaal doet – en er is de tekst en de stem van Nel, niet dat ze zingt, nee, ze declameert, last pauzes in, laat haar teksten werken.

Idem dito in Ik Beken. misschien wel de beste tekst van Nel terwijl gestoorde dingen de achtergrond verstoren. Maar helemaal verstillend mooi is Slapeloosheid waarin Nel door het raam staart – het zeikt buiten – en heel nadrukkelijk een Angel Of The Morning is. Of een angel, het is aan jullie, nu.

En het is aan hen om het nu verder te brengen dan dit. Op 3 november stellen ze dit alles voor in de Gentse Jaggers om daarna allerlei nieuwe poorten te openen. Zoek het zelf uit. Daar zijn de gekende kanalen voor.

Facebook – InstagramBandcamp

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More