Home Lijstjes HET BESTE VAN 2020: Jan Dewulf (Your Life On Hold, Mildreda, Mildred In Oblivion, Diskonnekted, Dream Cycle Inc.)

HET BESTE VAN 2020: Jan Dewulf (Your Life On Hold, Mildreda, Mildred In Oblivion, Diskonnekted, Dream Cycle Inc.)

by Nel Mertens

We kennen hem vooral als frontman van Your Life On Hold, de gothrockband waarmee hij net het schitterende album Echoes From The Bardo uitbracht. Maar daarnaast zoekt hij de randjes nog dieper op met zijn andere bands, zoals zijn eerste project met donkere elektronische wortels Mildreda, Diskonnekted ergens tussen hemel en hel, het nog veel donkerdere darkambientgeluid dat hij creëert met Mildred In Oblivion en de atmosferische ambient met Dream Cycle Inc. Voor de rest houdt hij zich – heerlijk toch! – niet meteen aan het concept ‘eindejaarsLIJSTJE’ of zelfs niet per se aan de vragen, maar legt hij ons graag uit hoe hij terugkijkt op zijn muzikale 2020!

Beste Belgisch album/single:

Ik moet altijd zeer goed “peinzen” over dit soort vragen. Want hoewel mijn dagen gevuld zijn met muziek, hou ik niet zo goed bij wanneer die deuntjes allemaal precies zijn verschenen. Je hoort vaak waaien dat het ‘slecht’ gaat in de muziekwereld, maar goeie muziekjes worden er in elk geval nog gemaakt. Zoals Sister Glory van THE MARS MODEL bijvoorbeeld, wat een heerlijk refrein.

Gin oge toe, het album van mijn maat AUGUSTIJN en tevens bassist van Your Life On Hold, mag niet ontbreken in dit overzichtje. Klakke was daarop mijn favoriete track.

Ik hoop uiteraard dat ik zelf ook zieltjes heb kunnen raken met Your Life On Holds Echoes from the Bardo, of met het stevige Where do we go from here? van DIVE waarvoor ik de muziek schreef.

Beste internationale album/single

Als ik Spotify mag geloven luisterde ik dit jaar het meest naar OF THE WAND AND THE MOON, LOVE LIKE BLOOD en HOLLAN HOLMES. Dat zou wel eens kunnen kloppen. Niet per se nieuwe dingen dus.

Ik herinner me wel dat er eerder dit jaar in één week tijd zowel een nieuw album van KATATONIA als van PARADISE LOST verscheen. Ze mogen allebei in mijn lijstje. Ik hou ervan als metal naar gothic rock neigt, en omgekeerd.

Obsidian van Paradise Lost is heerlijk duister en stevig. De doom van weleer borrelt naar boven en laten ze perfect passen in de strakke gothic metal. Op City Burials van Katatonia vind ik vooral de melancholische nummers sterk. Er staan enkele pareltjes op, zoals het prachtige Lachesis.

Beste single vond ik Leaves of Yggdrasil van MYRKUR. Het album zelf, een verzameling folksongs, vond ik minder interessant.

Welke artiest/band wil jij graag in 2021 live zien?

Ik moet bekennen dat ik het moeilijk begin te krijgen. Hoewel er een kluizenaar in me schuilt, mis ik de sociale contacten, een simpel cafébezoek en uiteraard live muziek. Misschien verlang ik nog het meest naar een postpunkoptreden in een dampende B52. Daarna mag een club concert in pakweg De Casino in Sint-Niklaas snel volgen.

Kijk, vroeger kon ik me al snel boos maken als een grote lamzak voor me kwam staan tijdens een optreden. Dan kon ik me ergeren aan nekhaar of een verkeerd geplooid jaskolletje. Nooit gedacht dus dat ik zelfs dát zou missen! Ik wil lijven voelen! En luide muziek! En oh ja, wélke band was de vraag? Doet dat er toe? 😉

Your Life On Hold / Mildreda / Diskonnekted / Mildred In Oblivion / Dream Cycle Inc.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More