Home Singles PSYCHO STAG – The Song, Whatever (Eigen Beheer)

PSYCHO STAG – The Song, Whatever (Eigen Beheer)

by Bart Verlent

Het Zedelgemse viertal Psycho Stag maakt (naar eigen zeggen) sinds 2003 alternatieve psychedelische muziek. Deze kerels zijn er zich van bewust dat het menselijk ras niet in balans leeft, wat ons ziek zou maken en sommigen zelfs in psychopaten verandert. Daarom maken ze genezende muziek die zij zelfs vergelijken met een gebedsgenezing…

(c) Psycho Stag

The Song, Whatever is afkomstig van het debuutalbum Emotional Bondage dat binnenkort op de mensheid wordt losgelaten. Wie verwacht dat Psycho Stag klinkt als een kopie van de zwevende klanken van Orzic Tentacles of de vroege Pink Floyd is eraan voor de moeite. Want wat we op deze single te horen krijgen is eerder old-school hardrock afgewisseld met funkmetal uit de jaren 90.

Op het einde komen er nog een paar flauwe breaks waarin zanger Dan V zich ontpopt tot figuur uit de Rocky Horror Show musical, inclusief drama. Tekstueel klinkt het allemaal vrij oppervlakkig dus verwacht van Psycho Stag niet teveel diepgang.

Psycho Stag levert met deze single gewoon een flauwe hardrock schijf af die niet blijft boeien tot het einde. Een echte alternatieve psychedelische song is dit zeker en vast niet. Zolang de band er maar plezier aan beleeft om zo’n nummers te maken. Dat is het belangrijkste (voor henzelf toch).

BANDCAMP

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More