Home nieuws Dirk Ivens nieuwe DIVE-album komt er aan

Dirk Ivens nieuwe DIVE-album komt er aan

by Nel Mertens

Dirk Ivens laat ons niet lang meer wachten, want zijn nieuwe album verschijnt binnen 10 dagen. Hij staat in het Belgische EBM-geheugen gegrift, met de vele tracks met The Klinik, Absolute Body Control, Sonar, Motorik maar ook van Dive, zijn project waarbij hij nog experimenteler met drumcomputers en distortion aan de slag gaat.

Na Death Machine, krijgen we nu ook een tweede track van de nieuwe plaat te horen. Black Star kondigt een donker stevige sound aan, met rake vocals die iets bedwelmends hebben. Het mechanisme van dit muzikale elektrobrein draait duidelijk nog steeds vlot op volle toeren. Een diep duister geluid, met een glimp van hoop en de onmiskenbare Ivens-beats.

“De wereld waarin we vandaag leven zal nooit meer dezelfde zijn”, geeft Dirk aan, “maar zelfs als de dingen er niet hoopvol uitzien, proberen we een positieve geest te behouden.”

Aan het nieuwe album Where Do We Go From Here? werkte ook Jan Dewulf (Your Life On Hold, Midlreda, Diskonnekted, Mildred In Oblivion, Dream Cycle Inc.) mee. Het album verschijnt op 11/12 bij het label Out Of Line op cd en in beperkte oplage in een houten kistje, waarin de cd, lp en een exclusieve ep op vinyl. Dit alles kan je nu reeds voorbestellen.

Facebook / Website

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More