Home ReviewsAlbum Reviews THE MARS MODEL – Sister Glory / Frozen In Time (FX7 RECORDS)

THE MARS MODEL – Sister Glory / Frozen In Time (FX7 RECORDS)

by Nel Mertens

Ze maakten in december 2019 een fijn debuut in de donkere scene met hun ep Francobelga. Dat zijn ze ook echt, want de bandleden Hans Verbeke (zanger), Dominiek De Candt (gitaar en zang), Frederic Dufourmont (bas), Serge Nowak (drums en percussie) en Olivier Moulin (keys) smolten vanuit Kortrijk en Lille samen om The Mars Model–sound op de kaart te zetten.

The Mars Model is een band die naast behoorlijk duistere deuntjes, ook een boodschap uitdraagt: ze hebben het over vrouwenrechten en durven met hun teksten te vechten en spreken tegen onrecht. Ook live schuwen ze het prediken niet. Het doet ons iets, wanneer bands het aandurven en het als zinvol ervaren om het podium om te toveren tot barricades van de maatschappij. Muziek schreeuwt harder dan eender welke politieker, zonder partij te moeten kiezen. En dat is sterk. Los daarvan genieten we vooral ook van hun muzikale creaties en die komen deze keer in tweevoud.

Het nummer Sister Glory kregen we enkele weken terug al voorgeschoteld en liet een betrokken postpunknummer horen, dat met zijn uptempo refrein catchy bleef plakken.

Bezwerend opent Frozen In Time… dat meteen neergezet wordt in een duister sfeervolle sound waarbij woorden gesproken opgedrongen worden en we verrast worden door de knappe female vocals die onverwachts opduiken. Het blijkt de stem van Sandra Lillidolrage te zijn (zangeres van de Franse band Lillidolrage en partner van drummer Serge Nowak). Het instrumentarium lijkt sober, maar zo precies uitgekiend dat de ijzige wind in de synths, de bel die hier en daar slaat, de ritmes aangereikt door de enkelvoudige basnoten,… een enorme intensiteit weergeven. Een bijzondere track!

Op deze ep is de metal-, industrialsound die we op hun eerste ep Francobelga te horen kregen veel minder aanwezig. Het zijn echter twee sterke tracks die tot in de diepte doordrongen zijn van sfeer!

De beeldschone lay-out van deze release is van de hand van zanger Hans Verbeke, die voor de prachtige zeefdruk zorgde op de B-kant van de 12” lp (de twee tracks vind je op de A-kant, uiteraard), die in witte en lichtblauwe splattered vinyl versie verkrijgbaar is.

(Her)lees hier ook ons review van de debuutep Francobelga en van het nummer Sister Glory van The Mars Model.

Facebook / Website / Bandcamp

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More