Home Interview MATT WATTS

MATT WATTS

by Luminous Dash

Matt Watts is een up-and-coming singer-songwriter uit Amerika woonachtig in Brussel. Voor zijn nieuwste plaat How Diferent It Was When You Were Here werkte hij samen met Nicolas Rombauts (ex-Dez Mona, Stanton,…) en een handvol andere grote muzikanten uit het Antwerpse.

Je was 19 toen je besloot om naar België te verhuizen, hoe ben je hier terecht gekomen?
Mijn vrouw is Belgisch.

Dus de liefde heeft je naar hier gebracht?
Ja eigenlijk wel, ik wou ook een beetje verandering in mijn leven. Ik ben hier een jaar gebleven en dan ben ik naar Engeland verhuisd, naar Glasgow. Ik ben veel verhuisd, maar ik ben in 2011 uiteindelijk in Antwerpen komen wonen, en in de herfst van vorig jaar ben ik dan naar Brussel verhuisd.

En je vrouw is je overal gevolgd?
Zij was toen nog aan het studeren in Antwerpen, maar ze is dan ook wat mee verhuisd voor Erasmus.

Heb je haar leren kennen in Amerika?
Ja, in Montana waar ik toen woonde. Ze was een vriendin van mijn ex, toen waren we gewoon vrienden, de vonk sloeg pas later over.

En jij dacht, ok, ik kom mee naar België met jou?
Ik was hier eerder al een paar keer geweest. Ik had toen ook een band waar ik mee tourde, maar ik zag het toen allemaal wat groter dan het was. En mijn vader was bij het leger dus ik was het wel gewend om rond te trekken, daarom was het niet zo’n big deal in mijn hoofd om de switch te maken en naar hier te komen. Nu ja, dat was het wel, maar ik was te jong en te naïef om te weten wat ik moest verwachten.