Home Interview FAT TROUT TRAILER PARK

FAT TROUT TRAILER PARK

by Bart Verlent

Sean Raab was vroeger frontman van de Brusselse band Wooly Mammoths. Toen de band splitte trok Sean naar de States en begon daar solo muziek uit te brengen onder de naam Fat Trout Trailer Park. De debuut-ep van Fat Trout Trailer Park waarvan alle nummers al uitkwamen als singles, is net verschenen. Wij hadden een gesprek met Raab over zijn nieuwe muzikale stappen.

(c) Jill Verhaeghe

Heeft de verhuis naar New York muzikaal een verandering teweeggebracht voor jou?
Ik heb altijd veel soorten muziek beluisterd en gemaakt. New York is zelf heel chaotisch en veelzijdig. Ik voelde na de verhuis zeker dat ik op een bepaalde manier werd bevrijd van beperkende gedachtes over genres. Je komt hier met zoveel in aanraking dat je niet anders kan dan het te absorberen of af te weren. Ik had het gevoel dat ik de mogelijkheid kreeg om heruit te vinden wat mijn sound exact is.


Als we jouw singles na elkaar beluisteren valt het op dat elk nummer totaal anders klinkt en dat je diverse genres combineert. Kan je zeggen Fat Trout Trailer Park in geen enkel genre past?
Divers is de sound zeker, maar er is ook een rode draad te vinden in alle nummers. Gitaren krijgen de spotlight en vooral d