Home Singles WLAZLO – Halfway

WLAZLO – Halfway

by Kennet De Bondt

De Brusselse indie-rockband WLAZLO brengt de single Halfway. In het voorjaar van 2021 volgt hun debuut-ep.

artwork: © Pieter Walcarius

De song begint met een eenvoudige gitaarriff die wat doet denken aan surfrock. Meteen geven de drum en een paar gitaarakkoorden een consistent ritme aan het veelbelovende geheel. Na de eerste basnoot valt de stem in, vanaf dan zullen de meningen beginnen te verschillen.

De stem van Mattijs Deraedt is warm en aangenaam, en klinkt emotioneel oprecht. Wat hij brengt is echter meer spoken word dan gezang, of zoals de band het zelf verwoordt “een mix van indie rock en slam poetry”.
De tekst van Halfway is absoluut intrigerend, maar van een sterke vocale prestatie is in de verste verte geen sprake. Tijdens het refrein komt het meer tot zingen, en daar kan je je afvragen of het nummer niet beter helemaal parlando was geweest. Ieder zijn smaak natuurlijk, en wie het genre waardeert vindt hier zeker zijn zin.

Het nummer werd opgenomen in Hightime Studio met Mathijs van der Wallen. De single werd gemixt door Thomas Valkiers en gemasterd door Uwe Teichert. Collage-artiest Pieter Walcarius maakte het artwork.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More