Home Interview De Festivalzomers van DAVID POLTROCK (Poltrock, De Mens)

De Festivalzomers van DAVID POLTROCK (Poltrock, De Mens)

by Jos Buersens

Tom Helsen, Triggerfinger, Hooverphonic, Portland, De Mens, Razen,… het is maar een fractie van de bands waarin David Poltrock een hand heeft/had. Het ene moment als componist het andere als producer maar steeds weer met de muziek als uitgangspunt. Wie de eindeloze lijst aan muzikale wapenfeiten van Poltrock doorneemt, zal merken dat de muzikant gekenmerkt wordt door een oneindige veelzijdigheid. Pop, klassiek, ambient, … Poltrock gaat geen genre uit de weg. Redenen te over dus om deze boeiende muzikant te bevragen over zijn festivalzomers van het verleden, heden en toekomst. We geven dan ook met veel plezier het woord aan David Poltrock.  

© Guy Kokken

Wat was voor jou het beste zomerfestival ooit? 
Dat zal – o nostalgie – mijn eerste Pukkelpop in 1991 zijn. Met Nirvana, Sonic Youth, Dinosaur Jr, The Pogues en The Ramones.  

Welk zomerfestival wil je dit jaar zeker niet missen?
Dit jaar gaat het geweldige Meakusma festival in Eupen jammer genoeg niet door. Maar ik ga wel enkele dagen naar Gent Jazz en traditiegetrouw vind je me ook op het Dranouter Festival in mijn geboortestreek, veruit het gezelligste festival in België. Ik spreek er de taal en heb de afgelopen 30 jaar amper een editie van gemist.

Wat was het mooiste openluchtoptreden dat je ooit zag? 
Ook nostalgie: INXS op Beach Festival in 1994. Ik denk niet dat ik sindsdien nog een beter klinkende show heb gezien.  

Wat is jouw meest memorabele festivalbelevenis?
Dat zal toch wel de headline show met Hooverphonic op Werchter geweest zijn. In 2001 was dat volgens mij. Technisch liep zowat alles fout die avond, maar moederziel alleen voor 60.000 man Vinegar & Salt kunnen inzetten op de piano blijft toch wel een bijzondere herinnering.

Op welk zomerfestival hoop je ooit zelf te mogen spelen?
Ik hou heel hard van de Italiaanse stadsfestivals waar je in een prachtig historisch kader met voortreffelijk geluid van topacts kunt genieten. Laat me bij valavond dus maar samen met het Sun*Sun*Sun String Orchestra een rustige ambient-set spelen op het festival van pakweg Lucca met aansluitend een stomende set van Jon Hopkins. Komt helemaal goed. 

Hieronder vind je alvast de nodige links om het reilen en zeilen van David Poltrock op de voet te volgen.

DAVID POLTROCK: WEBSITE FACEBOOK BANDCAMP

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More