Home Singles THE HAUNTED YOUTH – Gone (Monks. Remix) (Mayway Records)

THE HAUNTED YOUTH – Gone (Monks. Remix) (Mayway Records)

by Bart Verlent

Joachim Liebens en zijn The Haunted Youth vallen deze zomer moeilijk te negeren. De band staat op bijna elk festival in eigen land en bij de Noorderburen. Daarnaast gaan Liebens en co in november en december op Europese tournee en voor het Benelux gedeelte van die toer zijn al bijna alle tickets de deur uit. Zeggen dat 2023 het jaar van de grote doorbraak van The Haunted Youth is, is dan ook niet overdreven.

© The Haunted Youth

Volgend jaar mogen we al nieuwe muziek verwachten van The Haunted Youth maar in de tussentijd krijgen we nog een remix van het prachtige Gone. Het nummer werd geremixt door de Limburgse Daan Claes alias Monks. Claes was één van de winnaars van Sound Track Limburg en haalde Naief van Meltheads ook al door de mixer.

Voor deze remix liet Daan zich inspireren door Burial en Aphex Twin. Hij behield het dromerige aspect maar gooide er een hoop breakbeats overheen. Het is een smaakvolle bewerking met veel respect voor het origineel waar Monks. toch zijn eigen stempel op drukte. Een indrukwekkende remix dus van een topnummer.

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More