Home Singles ALICE COOPER – White Line Frankenstein (V2 Records)

ALICE COOPER – White Line Frankenstein (V2 Records)

by Hans Verhoeven

Kijk eens in je platenkast. Zit daar een opvallend gifgroene hoes tussen? Die van Billion Dollar Babies? Gefeliciteerd; goeie smaak is de jouwe. De lp is 50 jaar oud en het is de beste van Alice Cooper, geboren Vincent Furnier. In de jaren zeventig de opwindendste rockact, en Cooper leefde het leven van de rock-‘n-roll-ster. Dronk zich net niet dood (hij was goeie maatjes met Keith Moon, de aan de westkust van de VS aangespoelde drummer van The Who) en in rehab schreef hij How You Gonna See Me Now, zijn laatste echte wapenfeit, uit 1978.

En nu is er dit, White Line Frankenstein, waarop Tom Morello uitgebreid de snaren martelt en Cooper in grote vorm verkeert. De ooit niet zo brave man is 75 en zijn urinestraal zal wel niet zo strak meer zijn als ooit, maar hij kan het nog. Kan wat? Een song schrijven.

Tekstueel maakt hij er zich makkelijk vanaf, maar dit is een genster van een song waarop het goed luchtgitaar spelen is. Wij zijn alvast begonnen. Op weg naar de platenkast, om Billion Dollar Babies nog eens af te stoffen.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More