Home Festival PUKKELPOP Dag 2 (16/08/2019).

PUKKELPOP Dag 2 (16/08/2019).

by Wout Meganck

Vrijdag, hier en daar noemen ze dat de eerste dag van Pukkelpop maar voor ons was het de tweede. Je zou de donderdag ook dag 0 kunnen noemen of de vrijdag dag 1bis maar dat klinkt net wat minder. Dus houden we het op de tweede dag op Pukkelpop. We stonden, licht gepakt, al heel vroeg op het terrein. Een terrein dat op dat moment akelig leeg was. Op ons programma voor de dag stonden niet minder dan 13 groepen aangestreept. Ons perfecte programma bijna zonder overlapping. Maar Pukkelpop zou Pukkelpop niet heten als er niet wat pukkels rondgestrooid waren.

Onze dag begon in de Art-Yard, een uithoek van het terrein waar je een festivalbeleving kan doen die wat ruimer is. Je kan er bijvoorbeeld pingpongen doorheen een houten olifant of spelen in een ballenbad. Wij gingen even kijken hoe Grimm de festivalgangers metal-yoga aan het bijbrengen was. We dachten dat het een grapje was, maar het bleek bittere ernst want een handvol mensen zat op yoga matjes rekoefeningen te doen. Het begon allemaal wat braafjes op muziek van Tool maar even later was er ook een heuse circle pit.

In de Marquee was Jeff Neve toen al begonnen aan een portie klassieke muziek. Hij bracht een stukje uit Farinelli. Jef deed de intro op schoolmeesterswijze en vroeg of we daar al van gehoord hadden: het is een film uit 1991, wie was toen al geboren? Jawel, we waren al geboren Jef. Ere wie ere toekomt, het liedje was wel knap gezongen.

De eerste band op ons lijstje was Robbing Millions die helemaal terug zijn na een onderbreking sinds 2017. Meteen op Pukkelpop staan staat alvast goed op je cv.  Ze werden volgens het boekje aanbevolen als een band die wat deed denken aan Mac DeMarco, maar dat vonden we toch niet. Mac DeMarco is veel meer ambiance op het podium. Wat we wel hoorden waren mooie liedjes met een smaakvolle cocktail van gitaren en elektro.

Robbing Millions brengen een mooie cocktail van gitaren en elektro

Een van onze favorieten op dit vroege uur was Dounia, die we in de Lift aan het werk konden zien. Deze New Yorkse bleek een spraakwaterval. Opvallend was dat ze in vergelijking met haar Instagram heel erg doordeweeks was gekleed met sloppy jeans en een very casual t-shirt. Maar ze deed wat haar fans van haar verwachtten: hiphop en r&b mengen tot een smaakvolle aperitief vol slome beats en teksten over het leven. Het was leuk om te zien dat er echt wel mensen waren die haar en vooral haar teksten kenden. Niet zo evident want deze dame brengt vooral muziek uit via Instagram en op tape. Haar recentste tape, die ondertussen ook op Spotify te vinden is, heet Scandal en daarover zei ze dat het gaat over situaties waarvan je zegt: “This sucks but is also kinda awesome”. Ze bracht ook haar grootste ‘hit’ Rich Girl Mood en die werd door het handvol mensen hier alvast