Home Grensverleggers Uitheems Geduister #48.

Uitheems Geduister #48.

by Nel Mertens

Na een weekend de Waregemse grond te voelen trillen met Inheems en Uitheems Geduister, dan komt dit net op het juiste moment. Het Uitheems Geduister van de voorbije week, om het onvermijdelijke ‘zwarte gat’ na een festival op te vullen, met nieuws van Dead Trees, Neon Insect, Night Sins, M1NK en CHMCL STR8JCKT.

DEAD TREES

In hun gloednieuwe project Dead Trees komen de Deense heren Kim Holmes (The Noise In Silence, Crackdown) en Magnus Kramark met een eerste release: Buddha Natur en Facing zijn de 2 tracks  die je terugvindt op het digitale mini-album Buddha Natur op Bandcamp. Dead Trees is een volledig  elektronisch project en klinkt met deze 2 tracks  alvast donker dansbaar. Buddha Natur is gekenmerkt door heel wat techno-invloeden, terwijl Facing een duister minimalisme meedraagt.

Facebook

NEON INSECT

Ons hoef je er niet van te overtuigen: “There is beauty in noise.” En dat is precies de gedachte die de muzikant Nils Sinatsch  achter Neon Insect wil meegeven. Hij is Nederlander en woont in Berlijn. Als kind speelde hij trompet en Franse hoorn.  Sinds zijn 17de produceert hij elektronische muziek en als voormalig producent van muziek voor videospelletjes, is hij echt  thuis gekomen in  de experimentele industrial, gekruid met wat cyberpunk en synthwave.

Een artiest die naast muziek, ook een verhaal wil  brengen, met Orwell als inspiratie. Verwacht geen warm welkom op zijn vierde album New Moscow Underground… New Moscow, de stad die we 26 jaar geleden als New York kenden, voor ze overgenomen werd door  het nieuwe Russische Rijk. Vandaag groeit daar de eerste,  volledig geïndoctrineerde generatie op. Ze doen hun ‘deel’ als stedelingen in het systeem waarin ze geleerd  hebben geen vragen te stellen.  En als je dat toch waagt, word je verbannen naar Old Manhattan. Als je overlevingsinstinct sterk genoeg is, eindig je misschien bij de rebellen, die een poging doen  om een verloren strijd te voeren.  

New Moscow Underground komt dus met 10 nummers, een verhaal en meer… Een mix van agressie, verdriet, angst en hoop in geluid  en tekst. Een fantastisch concept!

Het album verschijnt op 30/8 digitaal, op casette en op cd. Je kan het voorbestellen via Bandcamp, waar je ook al 3 nummers kan beluisteren.

Facebook

NIGHT SINS

Het zijn de nachtelijke zonden die het verlangen brandend houden. De Amerikaanse (Philadelphia, Pennsylvania) darkwave-/postpunk- /gothicact Night Sins bracht deze week de nieuwe single  Two Headed Dream uit. De stem van Kyle Kimball klinkt hier verleidelijk somber. Bas en drums slaan dik door de mist, gitaarlijnen cirkelen er dreigend boven, minimale synths klinken clean en de vocals brengen een licht in het midden van de duisternis. Night Sins draagt ​​de fakkel!

Two Headed Dream is de tweede single die we te horen krijgen van het album Portrait In Silver dat op 6/9 verschijnt bij het label Funeral Party Records.

Facebook / Bandcamp / Soundcloud

M1NK

“I don’t want to show you my twisted…” en ze doen het toch! Erica Bach en Barry Snaith van M1NK brachten deze week de videoclip uit bij My Twisted. Een nummer dat niet op de lp em one en kay verschenen is, maar enkel beschikbaar is als downloadbare bonustrack. Laat je verleiden in deze opnieuw knappe clip bij My Twisted!

Je kan het album em one en kay van M1NK digitaal of op vinyl verkrijgen bij het label SEJA Records.

Facebook / Website

CHMCL STR8JCKT

De industrial rockband CHMCL STR8JCKT komt onder de vleugels van het label Cleopatra Records te zitten en bracht daar ook deze week hun nieuwe album Wrtchd Thngs uit. Donkere, sinistere, zware synths en gitaren geïnspireerd door de vroege industial en metalscenes. Een aanrader voor fans van KMFDM, MInistry & My Life With The Thrill Kill Kult.

Facebook

Artwork Uitheems Geduister door Wesley Dewanckel: Facebook / Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More