Home Belgisch MELKROCK 12/08/2018.

MELKROCK 12/08/2018.

by Didier Becu

Tielt, het recreatiedomein Watewy en een affiche die 100% Belgisch kleurt. Menig festivalganger weet natuurlijk dat het we het over Melkrock hebben. Dit jaar was dit sympathieke festival aan zijn (!) 21e editie toe. Van twee uur ’s middags tot na de klok van middernacht werd Tielt ondergedompeld in hoogstaande livesets waarin je niet echt een lijn kan trekken. Belgisch en kwaliteit (al of niet bewezen), dat is Melkrock, met dit jaar elf bands op het programma.

Alvorens de volwassenen aan hun muzikale ontdekkingstocht konden beginnen, waren eerst de kinderen baas. Voor hun werd een optreden voorzien van De Piepkes, hoogstaande entertainment voor de allerkleinsten gebracht door oude rotten Frederik Sioen, Roland Van Campenhout en Pieter-Jan De Smet.

Op Melkrock vind je een hoofd- en een zijpodium en dat laatste werd voor het eerst benut door DadaWaves. De psychedelische luisterpop van Jasper Stockmans ligt lekker in het gehoor. Waarschijnlijk was het allemaal net iets te vroeg, want de nieuwsgierigen stonden op een grote afstand van het podium. Een groep met de juiste songs, maar die wel nog wat pit nodig heeft. Een groeier heet zoiets.

Wie op zoek is naar woorden van afbraak zal ze in dit schrijfsel niet vinden. Als vanzelfsprekend was op Melkrock 2018 het ene optreden beter dan het andere en was het wegens de hoge variatiefactor soms een pure kwestie van geuren en smaak, maar in een tijdspanne van meer dan twaalf uur hoorden of zagen wij geen enkel slecht concert.