Home Live LOKERSE FEESTEN : Warhaus, Manic Street Preachers + dEUS (10/08/2018)

LOKERSE FEESTEN : Warhaus, Manic Street Preachers + dEUS (10/08/2018)

by Bart Verlent

De weergoden hebben het blijkbaar niet zo met de Lokerse Feesten. Triggerfinger zag eerder deze week haar set letterlijk in het water vallen en ook dEUS ontsnapte net (niet) aan de zondvloed die uit de hemel viel.

Warhaus die de dag mocht openen had het minst last van de regendruppels, maar zat dan weer verveeld met een te vroeg speeluur en een publiek dat duidelijk nog geen zin had in een potje dansen. Hoe vaak Maarten Devoldere de meute ook aanzette om de handen op elkaar te zetten, het lukte hem niet. Ook muze Sylvie Kreusch kon daar niets aan veranderen. Warhaus werd gereduceerd tot luistermuziek en daar is in feite niks mis mee, al was het maar wegens het feit dat dit “soloproject” van Maarten (tja) in essentie luistermuziek is.

Maar toch, geniaal gespeeld en songs om in te kaderen, toch ging het er in Lokeren allemaal een beetje zielloos aan toe. Warhaus had al lang begrepen dat deze show niet meer dan het routineus opvoeren van hun (geniale) nummers ging worden. Aan de band lag het in ieder geval niet. Misschien is het omdat de Feesten beginnen door te wegen, of wie weet waren het de onheilspellende grauwe wolken die post hadden gevat op de Grote Kaai en aan het beraadslagen waren op welk uur de concertgangers een koude douche mochten verwachten.

Parels voor de zwijnen is een gezegde die je bij Warhaus zelden of nooit moet gebruiken, maar in Lokeren dwaalde deze zin meer dan één keer in ons hoofd rond… Zonde.