Home Belgisch MOONEYE – Big Enough (Mayway Records)

MOONEYE – Big Enough (Mayway Records)

by Jochen Sansen

Na een feilloos en vlak parcours krijgen we vaak een sprint op het einde van de koers. Die eindsprint naar hun eerste album zet Mooneye in met hun nieuwe single Big Enough.

Wij zijn er, na het horen van dit nummer, meer dan ooit van overtuigd dat ze die sprint zonder kleerscheuren gaan afwerken en opnieuw een podiumplaats zullen versieren in de Vlaamse hitlijsten. Het nieuwe nummer heeft opnieuw de klassieke Mooneye sound, maar is tegelijkertijd helemaal anders dan de eerdere uitgebrachte singles Fix The Heater en Bright Lights.

De intro van Big Enough doet denken aan Cigarettes After Sex ‘meets’ de beginperiode van Coldplay. Daar zitten zonder twijfel de melodieuze gitaarpartijen en een slowcore drumbeat voor iets tussen. Wanneer Michiel met zijn breekbare stem aan ons zou vragen “are you ready to leave everything behind”, dan zouden we volmondig “ja” antwoorden.

Vanaf de eerste zin worden we dan ook meegesleept in het nummer zoals Wendy met Peter Pan naar Never Land. De stem van de frontman komt volledig tot zijn recht in deze dromerige popsong die met een laagje vernis wordt afgewerkt door alle bandleden.

Luisteren is op eigen risico want met deze song plant Mooneye opnieuw een larve van een oorwurm in je oren die de komende dagen in je hoofd zal blijven spoken. Ze bewijzen opnieuw dat ze een neus hebben voor het schrijven van (indie) hits.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More