Home Singles MY BABY – It’s A Setup (Prehistoric Rhythm)

MY BABY – It’s A Setup (Prehistoric Rhythm)

by Bart Verlent

Het Nederlandse-Nieuw-Zeelandse trio My Baby brengt sinds 2013 een eigenzinnige mix van roots, blues, rock en punk met een vleugje electro en big beat. Voor hun nieuwe album (dat volgend jaar in februari zal verschijnen) werkte de band samen met Chemical Brothers-producer Steve Dub waardoor My Baby nu met een totaal andere sound voor de dag komt.

© My Baby

It’s A Setup is het eerste voorsmaakje van het nieuwe album en daarop zijn nog maar heel weinig gitaren te horen. Het nummer is vooral gebouwd op stevige beats en een heel donkere bas-sequentie. Verder horen we vooral synths op de achtergrond met af en toe een heel klein streepje gitaren. Cato Van Dijck schreef een tekst die vooral gebaseerd is op een paar zinnen die veel herhaald worden. Het is dus echt wel een puur dansnummer.

Dit is geen slechte song van My Baby maar we missen toch wel de blues en roots invloeden en het originele geluid. Maar een band evolueert door de jaren heen en die evolutie kan natuurlijk alle kanten uit gaan.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More