Home Belgisch BLOND & RENDIER – Maria

BLOND & RENDIER – Maria

by Felix Sandon

Het is weer die tijd van het jaar waarin het kleffe liedjes regent vol belletjes en uitgekauwde clichés over elkaar omhelzen rond een plastic kerstboom. Maar wie grijpt er eens terug naar de bron en zet de vrouw in de kijker die heel dit kerstgebeuren mogelijk heeft gemaakt? Ieders favoriete meidengroep BLOND uiteraard, in een nummer dat allesbehalve klef en uitgekauwd is.

Foto: B-Capture Audiovisuals en Ruth Gysemans

De ster van het verhaal heet dus Maria: zonder haar geen kroketjes, cadeautjes of taart, terwijl ze moest bevallen in een krappe stal tussen een ezel en een paard. Of was het toch een os? BLOND, een groep die intussen vertakkingen heeft naar BLUAI, plush baby en Lil Alia, vertelt de geschiedenis zoals steeds met hun kenmerkende humor, die tegelijk bloedserieus te nemen is. Want hoe pijnlijk en oncomfortabel moet dat eigenlijk zijn, bevallen in zo’n stal?

De combinatie van botsautobeats en sacrale koorgezangen is wel even slikken, en misschien is het slot net wat te veel van het goede. Toch is het die durf van de drie blonde dames, ondersteund door de kleinkunstige kerstband Rendier, die we moeten aanmoedigen. Tijd om Mariah Carey met pensioen te sturen, eindelijk eens wat anders aan de kerstdis!

FACEBOOK / INSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More