Home Interview SOUND TRACK – plush baby

SOUND TRACK – plush baby

by Ann Cnockaert

plush baby is het muzikale project van Caitlin Talbut (BLOND, BLUAI en Judith Kiddo) en Nicolas Anné (Saving Nico). De muziek van plush baby valt op door zelfbewuste synthpop en opvallende vocale uitvoeringen. plush baby speelt op 6 oktober in JH Wollewei in Turnhout.

(c) plush baby

Waar komt de naam vandaan en stel jullie maar eens voor!

plush baby staat voor al wat zacht is maar ‘plush’ betekent ook ‘extravagant’ en daar kunnen wij ons goed in vinden.

Hoe moeten we jullie muzikale geschiedenis tot nu voorstellen?

Wij (Nicolas Anné en Caitlin Talbut) hebben samen de opleiding kleinkunst gevolgd op het conservatorium in Antwerpen en daar ook onze eerste nummers samen geschreven onder begeleiding van Felix Machtelinckx. We hebben ons nog maar enkele maanden geleden ‘geout’ als band maar we wisten wel al langer dat die paar nummers niet het einde van onze samenwerking zou zijn.

Wanneer volgde het besef dat muziek spelen jullie passie is?

Ik heb als kind altijd een klein diva kantje gehad en altijd willen zingen op familiefeesten. Ik organiseerde ook muziekwedstrijden in de lagere school waarbij ik zelf dan de jury was (en mezelf ook liet winnen). Muziek is altijd een deel van ons beiden geweest, alleen hebben Nicolas en ik lange tijd niet gedacht dat dat een realistisch carrièrepad kon zijn.

Wie zijn voor jullie inspiratiebronnen en hoe zou jullie muziek het best omschreven moeten worden?

We beschrijven onszelf op onze socials als ‘weirdosynthindiefolkpop’, maar dat is eigenlijk vooral omdat we geen label op onszelf willen plakken en de vrijheid claimen om alles te kunnen doen wat we willen.

Met welke band of artiest worden jullie vergeleken, hoewel jullie dat absoluut niet willen?

Er wordt nogal snel gedacht aan andere artiesten die een duo zijn, zoals Aili of Charlotte Adigery en Bolis Pupul, maar ook die twee liggen best ver uit elkaar. Onze sound is dan ook weer helemaal anders.

Voor welke band willen jullie graag het voorprogramma spelen en waarom?

Wij houden enorm van bands die out of the box denken. Muziek die niet alleen leuk is om te beluisteren, maar om live te beleven. High hi vinden wij bijvoorbeeld fantastisch omdat zij zich echt superhard smijten in alles wat ze doen op een podium.

Wat maakt jullie anders dan andere bands?

Dat we geen schrik hebben om onszelf een beetje belachelijk te maken en onnozel te doen maar nog steeds hele schone en kwetsbare muziek kunnen brengen. 

Wat wordt de volgende (grote) stap voor de band?

We brengen binnenkort onze eerste single uit met een bijhorende videoclip.

En wat is jullie favoriete plaat aller tijden en waarom?

We kunnen eigenlijk niet kiezen. Nicolas zou eerder Illinois van Sufjan Stevens zeggen en ik Pang van Caroline Polachek. Het zijn twee artiesten die je moeilijk in een hokje kan plaatsen omdat ze zo’n mooie, maar ook onvoorspelbare en vernieuwende dingen maken.

Wat is het mooiste en het minst mooie aan muziek?

Het mooiste aan muziek is dat het echt een fysieke impact kan hebben op mensen. Op je gemoed, op je lichaam. Het minst mooie is dat mensen te vaak snel een oordeel vormen over wat ze horen en niet altijd openstaan voor iets nieuws.

FacebookInstagramVi.be

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More