Home Singles TOM MINOR – Where Do You See Yourself in Five Years? (Bad Shoes Records)

TOM MINOR – Where Do You See Yourself in Five Years? (Bad Shoes Records)

by Hans Verhoeven

Hij is jong en hij wil wat. Hij is Tom Minor en hij komt uit het gemoedelijke stadje Londen waar ze een kostuum (suit) whistle and flute noemen. Cockney rhyming slang, heet dat. Niet dat Minor ooit een kostuum zal dragen om er in de bovenste verdieping van een toren mensen te gaan ontslaan. Nee, want Minor stormt op je af zoals Billy Bragg veertig jaar geleden, heel minimaal, vanop een zeepkist in Hyde Park, om jullie en alles en iedereen een geweten te schoppen.

Luister naar zijn hart. Het zit namelijk op de juiste plaats.

Where Do You See Yourself in Five Years? is de nieuwe single en het is een vraag die HR-gespuis maar blijft stellen aan weerloze kandidaten voor een job. Al is het een machtige single, recht uit het hart – wat dus op de juiste plaats zit – en het is bovenal rauwe blues waarin Minor klinkt als David Bowie (Deed die ooit aan blues? Ja! The Jean Genie!) en dit is dus blues vermengt met glamrock waar een normaal mens in normale tijden nooit mee wegkomt maar Tom Minor dus wel want het zijn nu eenmaal geen normale tijden.

Eén der singles van het leeglopende jaar. Horen is geloven. Geloven is horen.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More