Home Belgisch BLUAI – My Kinda Woman (Unday Records/NEWS)

BLUAI – My Kinda Woman (Unday Records/NEWS)

by Bart Verlent

BLUAI heeft in haar korte bestaan al heel wat watertjes doorzwommen. Eerst was het een slaapkamerproject van Catherine Smet, dat al snel uitgroeide tot een vierkoppige band met Ilayda Cicek aan de gitaar. Cicek was met haar eigen band ILA echter zo succesvol dat ze zich dáár vooral op wilde focussen. Catherine moest samen met Cailtlin Talbut en Mo Govaerts op zoek naar vervanging. Algauw vonden ze in Amina Pargo de perfecte aanwinst, maar helaas duurde dat verhaal ook niet erg lang. Niet getreurd, sinds dit jaar is BLUAI een trio en ze klinken nog steeds even aanstekelijk.

© BLUAI

In het voorjaar van 2024 mogen we hun debuutplaat verwachten. BLUAI blikte die in met Willem Ardui van blackwave. en Tobie Speleman achter de knoppen. Het album zal verschijnen bij Unday Records. My Kinda Woman is na Over My Head de tweede teaser uit de plaat. Ze ontstond toen Catherine genoeg kreeg van haar eigen afkeurende meningen over zichzelf. Ze besefte dat veel jonge vrouwen met een negatief zelfbeeld worstelen en wilde een liedje schrijven dat deze zelfverklaarde “tekortkomingen” niet alleen zou aanvaarden, maar ook vieren.

Het nummer pakt uit met een heel breed klankenpalet met veel leuke invalshoeken. In het refrein horen we in de achtergrond bijvoorbeeld een vrolijke banjo. Het nummers heeft een zalige break waarin BLUAI eens lekker buiten de lijntjes kleurt. Het is heerlijk in het gehoor liggende jangle pop die je vanaf de eerste noot meepakt en niet meer loslaat. Dit smaakt naar meer, veel meer!

BLUAI stelt de debuutplaat voor op 29 maart in de Ancienne Belgique in Brussel.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More