Home ReviewsAlbum Reviews SUCH BEAUTIFUL FLOWERS – Neon Gloom (Wool-E Tapes).

SUCH BEAUTIFUL FLOWERS – Neon Gloom (Wool-E Tapes).

by Nel Mertens

Het darkwaveproject van Donny Woestenborghs (voormalig zanger van hardcorepunkband Midnights Souls, waarvan de overige leden nu shoegazeband Newmoon vormen) bloeit ten volle open op Cassette Store Day. De eerste ep van zijn soloproject Such Beautiful Flowers is zonet bij het label Wool-E Tapes verschenen naar aanleiding van Cassette Store Day.

Hij werkte het album vooral thuis uit, dook een dagje de studio van Tim de Gieter (Fär, Every Stranger Looks Like You) in en stapte bij wijze van spreken met zijn debuut-ep Neon Gloom onder de arm naar buiten.

Onder de adem van The Neon Judgement en New Order krijgen we een knap, synthgedreven geluid te horen in vier nummers.

In dynamische beats en ritmes en in koude synths gehuld, zingt Woestenborgh In The Wake Of Life. De sound klinkt nostalgisch, maar zo gevat en aanstekelijk dat hij ons meteen in de knip houdt en opbouwt, tot de vraag “Where do we go from here?” eindig weerklinkt.

Neon Gloom was het eerste geluid dat we begin oktober van Such Beautiful Flowers te horen kregen. In alle verleiding van die exhibitionistische dagdroom gingen we toen al graag zijn sterk elektronische pad op.

De synths klinken verontrustend donkerder in Purest Light Black