Home ReviewsAlbum Reviews SUCH BEAUTIFUL FLOWERS – Neon Gloom (Wool-E Tapes).

SUCH BEAUTIFUL FLOWERS – Neon Gloom (Wool-E Tapes).

by Nel Mertens

Het darkwaveproject van Donny Woestenborghs (voormalig zanger van hardcorepunkband Midnights Souls, waarvan de overige leden nu shoegazeband Newmoon vormen) bloeit ten volle open op Cassette Store Day. De eerste ep van zijn soloproject Such Beautiful Flowers is zonet bij het label Wool-E Tapes verschenen naar aanleiding van Cassette Store Day.

Hij werkte het album vooral thuis uit, dook een dagje de studio van Tim de Gieter (Fär, Every Stranger Looks Like You) in en stapte bij wijze van spreken met zijn debuut-ep Neon Gloom onder de arm naar buiten.

Onder de adem van The Neon Judgement en New Order krijgen we een knap, synthgedreven geluid te horen in vier nummers.

In dynamische beats en ritmes en in koude synths gehuld, zingt Woestenborgh In The Wake Of Life. De sound klinkt nostalgisch, maar zo gevat en aanstekelijk dat hij ons meteen in de knip houdt en opbouwt, tot de vraag “Where do we go from here?” eindig weerklinkt.

Neon Gloom was het eerste geluid dat we begin oktober van Such Beautiful Flowers te horen kregen. In alle verleiding van die exhibitionistische dagdroom gingen we toen al graag zijn sterk elektronische pad op.

De synths klinken verontrustend donkerder in Purest Light Blackest Curse. Een nummer waar je ongetwijfeld een knagend gevoel aan overhoudt, opgelicht door fijn elektronische elementen, sounds en blieps.

Repetitieve ritmes en synths vormen het kader waarbinnen de vocals in Smile ijl lijken te  zweven. Een prachtige uitgerokken traagheid die doet denken aan een pijnlijk mooi, doodbloedend hart. Smart wordt bijna tastbaar in dit nummer, dat bewijst dat Such Beautiful Flowers een eigen klank neerzet die erg divers kan klinken.

Hoe mooi de bloemen ook mogen zijn, des te donker zijn de teksten. In het Engels vaak knap rijmend, maar als we ze vertalen nog dieper rakend. Als brutale, pure, rauwe poëzie. Donkere romantiek zonder schreeuwen.

“De zwarte verveling van een hemel in de hel. Gif terug spuwen in de diepten van de put van je geliefde. Een stervende traan op de rand van een mes. Ik sneed mijn tanden op alle kromme harten en harteloze leugens.” (Vertaald uit In The Wake Of Life)

Een ep om duimen en vingers bij af te likken, ook al hou je er emotioneel wellicht de bitterzoete smaak van het vergane bloed uit een oude liefdeswonde aan over.

De ep Neon Gloom bestellen en beluisteren kan via Bandcamp.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More