Home ReviewsLuminous Fresh LUMINOUS FRESH: Andrus

LUMINOUS FRESH: Andrus

by Nel Mertens

Enkele jaren terug was hij nog ‘de nieuwe drummer’ van The Shovels en dat is hij nog steeds, maar nu staat Arne Janssen er met eigen werk, als zijn alter ego Andrus.

Artwork (c) Wout Snykers

Hij lanceerde net zijn eerste nummer Rising Sun en laat daarmee een dromerige indiefolksong op ons los, waarin akoestisch gitaarwerk de hoofdrol van zijn ijle stem benadrukt. Een lichtluisterend oprecht nummer, dat die opkomende zon op zachte wolken laat drijven.

Hoewel het nummer helemaal niet alleen over roze wolkjes gaat, want Arne schreef het in een donkere periode in zijn leven, waarin verwarring en depressieve gevoelens de bovenhand durfden nemen. Hij greep toen telkens naar muziek van Elliot Smith, om eraan herinnerd te worden dat hij niet de enige is die dit meemaakt.

“Het was ergens heel moeilijk om dat nummer aan de mensen te laten horen omdat het enorm persoonlijk is. Het nummer gaat eigenlijk over hoe ik mezelf altijd heb proberen tegen te houden om bepaalde veranderingen in mijn leven te brengen omdat ik bang was dat ik er nooit in zou slagen om het beter te doen”, vertelt Arne. De stap om ook dit eigen werk naar buiten te brengen was dus groot, maar ervaren wij bij deze alvast als een aangename verandering!

Eind januari brengt Andrus een volgende nummer uit waarvoor we onze oren alvast gespitst houden.

Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More