Home ReviewsAlbum Reviews HANDS IN MOTION – Dawn (Zephyrus Records)

HANDS IN MOTION – Dawn (Zephyrus Records)

by Björn Comhaire

Toen de eerste single van percussietrio Hands In Motion enkele weken geleden verscheen, waren we daar behoorlijk van onder de indruk. Nog geen twee weken later is er de volledige debuutplaat Dawn.

© Monday Agbonzee Jr.

Simon Leleux, Celestin Massot en Robbe Kieckens hanteren zeven nummers lang alle mogelijke percussionele speelgoed en ze doen dat op een wel heel verleidelijke manier. Van bij opener Masmoudi tot afsluiter Haifa nemen ze ons mee op een wandeling doorheen een tuin van exotische ritmes, bezwerende landschappen en zwoele stadsgezichten.

Nu eens op het tempo van een langzaam voorbijtrekkende karavaan dan weer op dat van een drukke souk of een feestje met dansende buiken. Maar altijd met een natuurlijke, organische flair die het allemaal evident doet lijken, terwijl het dat uiteraard niet is.

De hang naar het exotische, de vlucht weg van de Vlaamsche akker en ditto kerktoren horen we steeds vaker in de Belgische alternatieve muziek. Culturele toe-eigening volgens de een, de realiteit van een multiculturele samenleving en een open geest volgens de ander. Als het resultaat een album is als Dawn dan ga je ons echter niet horen klagen!

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More