Home ReviewsAlbum Reviews AND THEN CAME FALL – The Art Of Love (Starman Records)

AND THEN CAME FALL – The Art Of Love (Starman Records)

by Bart Verlent

Maar liefst vijf jaar hebben we moeten wachten op de opvolger van het debuutalbum van And Then Came Fall. Annelies Tanghe en Sam Pieter Janssens zaten in de tussentijd niet stil want we kregen nog de prachtige singles Please Don’t Disapear, Chasing The Sun, Love Like Gold, Photograph en Better. Het duo ging ook als voorprogramma op tournee met De Mens, een tour die verschillende keren werd uitgesteld door de corona-maatregelen. Vorig jaar was er dan het nieuws dat er een nieuwe plaat op komst was. Ze namen het album op met David Poltrock en kreeg als titel The Art Of Love. Het album werd als twee ep’s uitgebracht, het eerste zag vorig jaar het licht en nu is er het volledige album.

© And Then Came Fall

Naast de vijf songs die vorig jaar verschenen, wordt het album nu aangevuld met vijf nieuwe tracks. Het album werd niet in tweede delen gesplitst, de songs die we vorig jaar te horen kregen staan tussen de nieuwe nummers en ook in een andere volgorde dan op de ep.

Het album opent met het aanstekelijke Better, gaat we dan over naar het even catchy Too Long Maybe en het rustige Photograph. Unkown Lover is een erg groovy en zomers nieuw nummer dat wordt gevolgd wordt door het dromerige Time.

Rollercoaster heeft door de intro die blijft doorlopen, een kraut vibe maar is vooral een strakke, straffe popsong. Ook het gemoedelijke Left Us Long Ago is eigenlijk een perfecte smaakvolle popsong die de hitlijsten zou moeten bestormen.

Tiger is zowat het meest energieke nummer op het album. Met een gedreven beat en een refrein om U tegen te zeggen neemt And Then Came Fall iedereen mee in dit enthousiast nummer. Na deze straffe song neemt het duo wat gas terug met het meer akoestische Little Boy waar Annelies heel gemoedelijk haar tekst heeft ingezongen. Het album wordt ingetogen afgesloten met het prachtige Stranger waarin Sam Pieter, Annelies enkel op akoestische gitaar begeleidt en wat later de piano het duo subtiel aanvult.

Na het debuutalbum was al duidelijk dat And Then Came Fall geen slecht nummers kán schrijven en met deze nieuwe plaat hebben ze die reputatie nog eens bevestigd. Dit duo weet wat ze willen en verwerkt telkens weer zoveel mooie arrangementen in hun songs en zoveel gevoel dat de nummer altijd raken.

Op 26 maart stelt And Then Came Fall het album voor in Het Depot in Leuven. Wie een ticket koopt voor dat concert kan die avond het album op vinyl kopen aan €10 en de cd aan €5. Dat is een extra motivatie om dit duo met hun band aan het werk te zien, want live klinkt deze band zo goed als perfect.

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More