Home ReviewsAlbum Reviews SLEAFORD MODS – UK Grim (Rough Trade)

SLEAFORD MODS – UK Grim (Rough Trade)

by Kris Verdonck

Oi! Sleaford Mods zijn terug.

Juist op tijd. Want het is oorlog, energiecrisis hier en voedselcrisis daar, en het Verenigd Koninkrijk staat wel om de vijf minuten op z’n kop. En daar hoort een soundtrack bij van ons favoriete postpunkduo. “In England no one can hear you scream”, klinkt het op de vooruitgeschoven single en titeltrack UK Grim.

Sleaford Mods by Ewen Spencer

Tien jaar bestaan ze nu als duo. Het was Iggy Pop die ons de Sleafords met Mc Flurry deed ontdekken via zijn wekelijkse radioshow. Twee Britten, de ene met een micro, de andere met een laptop en een bak bier. Meer moet dat niet zijn om punk anno nu te maken.

Jason Williamson fileert de Engelse maatschappij en haar bestuurders grondig. Zijn grauwe teksten fleurt hij zoals steeds op met humor. En zelfs surrealistische onzin.

Muzikaal is er weinig verschil met de vorige platen. De beats van Andrew Fearn zijn nog steeds minimalistisch en de bassen pompend. Af en toe is er sprake van een voorzichtige melodie van twee, drie noten. Maar die twee of drie noten zijn er wel boenk op, zoals de Beethovenriff in On the GroundPerry Farrell en Dave Navarro zijn de opgemerkte gasten op het postfunk So Trendy, en hun stem en gitaar werken perfect zonder dat ze het nummer overnemen.

Apart from You heeft een baslijn die zo van Joy Division had kunnen zijn, terwijl Tory Kong dan weer iets Afrikaansachtigs is met bijna enkel elektronische drums.

De Sleaford Mods zijn meer dan ooit relevant.

Facebook – Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More