Home Grensverleggers Uitheems Geduister #146

Uitheems Geduister #146

by Nel Mertens
Artwork door Wesley Dewanckel
Facebook Instagram

Zon die de druppels en de tranen van de wereld droogt. We wensen dat en veel meer toe aan wie het nodig heeft nu. Muziek heelt veel, maar niet alles. Laat het Uitheems Geduister van deze week op zijn minst verzachten, met nieuws van The Awakening, Noromakina, Pure Obsessions, Red Nights, DK Zero, Malice Machine, Cult of Alia, Mephisto, Madil Hardis, Blackbriar, Servo, The Black Archer en Spiryt.

THE AWAKENING
De gothrockband van de Zuid-Afrikaanse Ashton Nite, The Awakening, heeft al even zijn nieuwe album This Alchemy uit. A Victory Of Love laat daarop een schitterende track klinken, waarbij deze week ook een videoclip verscheen, die een en al chemie uitstraalt. We zien Mr. Nite als een alchemist der liefde mystieke brouwsels bereiden, om zijn overleden geliefde opnieuw tot leven te wekken. Vol weemoed laat hij zijn stem rauw horen in een melancholisch bad van de typische Awakeing-sound.
This Alchemy is digitaal en op cd verschenen.

Facebook Website

NOROMAKINA
Het Columbiaanse coldwaveduo Noromakina bracht in juni hun ep Umbra uit. Mel Uv en Pluszeichen lieten daarmee de twee tracks Nada en Dark horen. Twee tracks die baden in duisternis, met hier en daar elektronische lichtpunten. Bij de track Dark verscheen deze week een flitsende videoclip.
De ep Umbra is digitaal verschenen bij Cold Transmission.

Bandcamp / Facebook

PURE OBSESSIONS, RED NIGHTS & DK ZERO

Pure Obsessions & Red Nights werd opgericht door Philippe Deschemin met het idee om “zoiets als een mooie, smakelijke vrucht met een scheermesje erin” te creëren. Beïnvloed door David Bowie, Nine Inch Nails, The Cure, Type O Negative, Depeche Mode… verlegt de band de eigen grenzen door altrock, new wave en industrial te mixen om hun eigen en unieke alternatieve geluid te creëren, muziek voor de buitenbeentjes.
Na 2 albums, een compilatie van covers en remixes en de publicatie van Deschemins eerste Syfy-roman, Contoyen, brachten ze de unaniem geprezen Mr Strangler-trilogie uit, de opkomst en ondergang van een seriemoordenaar.
Pure Obsessions & Red Nights brachten deze week opnieuw een prachtige crossovertrack uit, met de remix van Perpetual Grin door de industrial rockartiest DK Zero uit L.A.. Dubstep, industrial en metal vloeien heerlijk samen in een meeslepend emotioneel nummer.

Facebook / Bandcamp

MALICE MACHINE
Oorspronkelijk afkomstig uit New York City, is Malice Machine een samenwerking van twee duistere zielen, Syn en Ammo. Hun geluid komt tot uiting in een cybernetische verzameling van industriële synths, ziedend lawaai, methodische drums, gezaagde gitaar en scherpe vocalen.
Hun nieuwste album Chemical Violence is net verschenen en laat een vijandige wereld in industrialstijl horen. De donkere kanten van onze natuur komen tot uiting in koude landschappen gecombineerd met verwrongen en gekwelde concepten van wat de werkelijkheid. Het is niet altijd een plezierige reis. Het enige dat zeker is. Deze zieke machine zal ons uiteindelijk allemaal vermalen.
“Chemical Violence begon als een voortzetting van ons eerste album, Digital Scars, maar evolueerde al snel naar een meer elektronisch gedreven, ritmisch industrieel project, waarin gitaar een minder grote rol kreeg.-. Er zijn verschillende dance heavy tracks, maar we keren ook terug naar broeierige smaken. Chemical Violence beslaat een groot deel van het industriële gebied. We willen niet in één subgenre worden ingedeeld, dus alle nummers hebben hun eigen smaak. Retro en post-stijl, elektronische, gedreven gitaar, schurende noisecore en aggrotech-elementen, synthbas met dominante drums”, legt Ammo uit.
Chemical Violence is digitaal verschenen.

Bandcamp / Facebook

CULT OF ALIA
Het Amerikaanse industrial darkwaveproject Cult Of Alia releasede deze week zijn debuutep Offerings. Na de eerste drie singles, volgen de zeven tracks van de ep, waarmee bezieler David Wright een universeel verhaal brengt, geïnspireerd door sciencefictionverhalen, soundtracks van videogames, religieuze mythes en jarenlang optreden in undergroundclubs. Een verhaal gebaseerd op verschillende invloeden van darkwave tot industrial, met stemmen die hard klinken op de dansvloer en vervloekte wonden kalmeren… Verwacht noisy hartslagen die jouw reële hartslag in duisternis overnemen en meevoeren naar buitenaardse werelden.
Offerings is digitaal en op cd beschikbaar bij Cold Transmission Music.

Facebook / Bandcamp

MEPHISTO
Curse of the Pharaoh. De nieuwe lyricsvideo van Mephisto komt op gepaste tijden, terwijl er misschien wel meer dan 7 plagen over de wereld trokken het voorbije jaar…
De metalband werd opgericht in 1997 in de stad Holguín en was daarmee de eerste blackmetalband in Cuba. Sinds hun debuut combineren ze de old school 90ies metalsound met symfonische ouvertures. Als eerste band op het podium met kostuums en make-up die de Scandinavische / Europese metalbands nabootsten, werd Mephisto een eweging die een grote beweging op gang bracht binnen de Cubaanse scene.

“Hidden inside a temple without windows,
to free the beast of the world between.
Damned and forgotten is the Amon-Ra Pharaoh.
And his name erased from monuments and scripture.
Curse of the Pharaoh damned by a power beyond!”

Met Curse of the Pharaoh laten ze alvast opnieuw een onheilspellend dreigende track los, waarin hardheid en melodie hand in hand gaan. Maar in een razende woestenij, uiteraard!
Curse of the Pharaoh vind je terug op hun nieuwste album Pentafixion, verschenen bij Wormholedeath, The Orchard, Aural en Disk Union Japan.

Website / Facebook

MADIL HARDIS
Duisternis zoekt alle kanten op. Zo laat de Londense Madil Hardis regelmatig melancholie los met haar tracks. Ook Carry Me Away, neemt je in lichte, elektronische sferen mee langs duistere wegen. “Demons come, to catch me…!” Haar zuivere gehuil, fluisterende demonen en zachte beats leiden ons tot de zachte romantische duisternis in neoklassieke darkwavegeluiden.

Website Facebook

BLACKBRIAR
De symfonische gothicrockband Blackbriar uit Nederland bracht net een nieuwe single-video uit bij Weakness and Lust van op hu debuutalbum The Cause Of Shipwreck. Het is het nummer dat de band inspireerde voor de titel van het album.
Het is er eentje om een spell over uit te spreken, terwijl we mystiek glanzende dansen uitvoeren, want het gaat over “the woman I am and the witch you accuse me of being”. Als dat niet tot enige schipbreuk kan leiden! Hoewel “I am the cause of your impotence”, ook wel overtuigend is. En dat allemaal in een sterk symfonisch geluid en – in deze track – ook met knap hoge vrouwelijke zanglijn.
De band kan je binnenkort ook life aan het werk zien, want er staat een tournee gepland voor deze herfst. In België komt Blackbriar langs op 9/10 in de Kavka in Antwerpen.
Tickets kan je via deze link bestellen.

Facebook Website

SERVO
Als een muzikale incarnatie van de stad van honderd klokken, Rouen, is de roeping van de Franse band Servo niet de mode, maar hun spirit. De heest om het tempo van weekdieren te verlaten en in te ruilen voor afgebroken ritmes die grenzen aan discobeats en garagerock. Een sonisch orgie op het podium, een trance alsof Ian Curtis door de Sixtijnse Kapel galmt. Bas en gitaar gaan in de nieuwe livevideo van hun track II samen zwaar hobbelend aan het dansen, terwijl ons hoofd verdrinkt in een geluidstrip waar we niet graag uit getrokken worden.
De livevideo werd gefilmd in ‘Le Plancher’, een klein huis op het platteland, ondertussen onmisbaar voor Normandische bands.
Dit nummer II komt van Servo’s tweede album Alien (2020).

Facebook

THE BLACK ARCHER
Pedro Oliveira van het Portugese coldwave-, darkambientproject The Black Archer laat opnieuw van zich horen met een nieuw album. Ascension to CyberZ volgt zijn vorige album Romantic & Jackass op en laat 12 nieuwe tracks horen. Hij zorgde voor alle muziek en liet zich opnieuw voor zang bijstaan door Catarina Palma. Het album verschijnt op 28/8, maar je kan al 4 tracks beluisteren via Bandcamp. Intens emotionele nightwave met verschillende stijlinvloeden, die ons meteen bij het vel pakt.

Facebook Bandcamp

SPIRYT
JLuc a.k.a. Spiryt laat zijn meest donkere gedachten op ons los. De Fransman uit Toulon heeft zijn nieuwe album Deadly Thoughts klaar en laat daarmee 11  nieuwe bloedstollende, experimentele darkwavenummers horen, voorzien van heel wat theatrale elementen.
Deadly Thoughts is digitaal verschenen en verschijnt in september ook fysiek!

Facebook Bandcamp

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More