Home Grensverleggers Uitheems Geduister #146

Uitheems Geduister #146

by Nel Mertens
Artwork door Wesley Dewanckel
Facebook Instagram

Zon die de druppels en de tranen van de wereld droogt. We wensen dat en veel meer toe aan wie het nodig heeft nu. Muziek heelt veel, maar niet alles. Laat het Uitheems Geduister van deze week op zijn minst verzachten, met nieuws van The Awakening, Noromakina, Pure Obsessions, Red Nights, DK Zero, Malice Machine, Cult of Alia, Mephisto, Madil Hardis, Blackbriar, Servo, The Black Archer en Spiryt.

THE AWAKENING
De gothrockband van de Zuid-Afrikaanse Ashton Nite, The Awakening, heeft al even zijn nieuwe album This Alchemy uit. A Victory Of Love laat daarop een schitterende track klinken, waarbij deze week ook een videoclip verscheen, die een en al chemie uitstraalt. We zien Mr. Nite als een alchemist der liefde mystieke brouwsels bereiden, om zijn overleden geliefde opnieuw tot leven te wekken. Vol weemoed laat hij zijn stem rauw horen in een melancholisch bad van de typische Awakeing-sound.
This Alchemy is digitaal en op cd verschenen.

Facebook Website

NOROMAKINA
Het Columbiaanse coldwaveduo Noromakina bracht in juni hun ep Umbra uit. Mel Uv en Pluszeichen lieten daarmee de twee tracks Nada en Dark horen. Twee tracks die baden in duisternis, met hier en daar elektronische lichtpunten. Bij de track Dark verscheen deze week een flitsende videoclip.
De ep Umbra is digitaal verschenen bij Cold Transmissio