Home nieuwsSPOTIFY Luminous Belge

Luminous Belge

by Pieter Walcarius

Wij vaccineren ons wekelijks met Belgische artiesten in onze Luminous Belge Spotify lijst. Een eclectische mix van fijne muziek die ons land rijk is. Deze week vervoegen Fernant Zeste, Bad Koda, Lucian Moreau, Mek & Rosa Butsi en Gianmarco Cellini onze lijst van de lage landen. Sit back and relax!

Op One Tear Every Day laat Fernant Zeste intense emotionaliteit horen met warm gitaargetokkel als kreukjes in de ziel. De stem van Fernant Zeste klinkt in zachte ruwheid zalvend tussen elektrische gitaargeluiden die de breekbare track ook van de nodige pit voorzien. Tot hier toe kregen we al twee tracks te horen en te zien, want voor de videoclips werkte hij samen met kunstenaar Diego Joosten, die zijn visuele impressie weergaf bij Lazarus Taxon en One Tear Every Day. Diego maakte ook de tekening op de hoes van Monograph, waarin we een verwijzing zien naar het album Lost dat exact 4 jaar voor deze nieuwe plaat uitkwam.

In 2019 begon Bad Koda in de Hasseltse Hook Studio (de studio van bassist Pieter-Jan Theunis die deel uitmaakt van Skiska Skooper, Neon Electronics en Bad Koda). Na een jaar van nummers schrijven en experimenteren, brengen ze de debuutsingle Ancient Love uit. Het nummer komt rustig op gang met knappe soundscapes. Na een tijdje vallen de drum en funky gitaar in en bloeit de song mooi open. Ancient Love bouwt verder op tot een lekker dansbaar nummer.

Op PLMA werkt Lucian Moreau voor het eerst met synthesizers en met digitale elementen. Het is de eerste track van een reeks nummers die voor hem een ode zijn aan de nacht. Ze zijn allemaal opgenomen in de eerste weken van de quarantaine. PLMA is vooral een heel sfeervol nummer waarin de warme soundscapes de subtiele beats knap aanvullen. Deze track is een mooi visitekaartje dat voor Moreau veel deuren zal openen.

Het duo MEK en Rosa Butsi nam go south now niet op in een dure studio, maar in een gezellige huiskamer met een kop koffie bij de hand. Zo klinkt het nummer ook: ongedwongen en ongekunsteld. Een tikje te vrijblijvend zelfs, maar drie minuten lang nemen MEK en Rosa Butsi je mee naar een andere wereld waar al je zorgen wegwaaien in de wind. En dat is ook heel wat waard.

Cellini is verantwoordelijk voor negen instrumentale tracks die gaan van pure techno tot sfeervolle soundscapes. Af en toe krijgt hij ondersteuning van pianist Aram Abgaryan die wat kleur brengt in de donkere soundscapes. Cellini beperkt zich tot de essentie en gebruikte enkel synthesizers en een opnameprogramma. Door de combinatie van beide lijkt de muziek een verhaal te vertellen. Ook al is Cellini een techno-dj, toch weet hij met deze instrumentale nummers echt wel een unieke wereld te creëren. Hij brengt variatie in elke track en is ver weggebleven van het monotone. Passi Lenti is een meeslepende track!

Veel luistergenot!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More