Home Singles PINK ROOM – Hail Satan

PINK ROOM – Hail Satan

by Jeroen De Weder

Pink Room ontbindt zijn duivels op de nieuwe singel Hail Satan. Het moet gezegd, het muzikale weesgegroetje van de drie aangebrande duivelsaanbidders uit Gent, is één brok energie om moeiteloos de aardkorst mee open te splijten tot de diepste krochten van de hel.

Een pompende bas en beukende drums zetten synchroon de toon en betonneren een bedwelmend en bezwerend ritme. De getormenteerde, schreeuwerige vocalen zwepen de broeierige sfeer op tot een verschroeiend kookpunt. Willoos worden wij door deze snoeiharde mantra de peilloze diepte ingezogen, overgeleverd aan de meedogenloos stotende noise tsunami’s die ons draaikolk-gewijs naar beneden trekken.

Er komt een vuurgloed vanonder ons, de vlammen likken al aan onze hielen. Even lijkt het rustig maar dat is slechts het spel van de hel. De scheurende gitaar jaagt de spanning opnieuw de hoogte in en lijkt de nakende komst van de gevallen aartsengel zelf aan te kondigen. We horen tot slot het angstaanjagende gekrijs en brullend gegrunt van de zondige, satanische koorknaap in het eeuwig verterend inferno. Splinterbom, dit nummertje!

Hail Satan staat op het zopas verschenen album Putain Royale. Check de video. Filmed, directed en geëdit door Jaak Segers en Firas El Hallak

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More