Home Singles FERNANT ZESTE – Lazarus Taxon

FERNANT ZESTE – Lazarus Taxon

by Nel Mertens

De tweede track die we van Fernant Zestes aankomende album Monograph te horen krijgen is een instrumental vol sfeer. De Gentse (indie)blues singer/songwriter Fernant Zeste (a.k.a. Jonathan Scheerlinck) vult hierbij de stille leegte op met beroerend snaarwerk, waarbij de trillingen opnieuw raak zijn.

De titel Lazarus Taxon verwijst naar het lazaruseffect waarbij bepaalde organismen die uitgestorven lijken te zijn, nadien weer blijken te verschijnen. Iets dat uit de dood lijkt te verrijzen, klinkt hier auditief wel knap, met zuivere gitaartokkels, maar even goed noisy tonen die een broeierige ondertoon voorzien. De dood wisselt de opflakkerende wedergeboortes auditief af. En dat kreeg ook een persoonlijke invulling voor Fernant Zeste, want Lazarus is iets dat terugkeert doorheen het hele nieuwe album dat er aan komt. “Er volgen ook nog Lazarus Phenomenon en Lazarus Breakdown. De plaat is mijn verhaal over een verlies dat me blijft achtervolgen… maar iedereen hoort er zijn verhaal in,” voegt Scheerlinck toe.

Net zoals bij de videoclip bij het eerste nummer One Tear Every Day, toont kunstenaar Diego Joosten ook bij Lazarus Taxon zijn beeldende invulling op papier. Het resultaat is een bruut palet aan kleuren, met zachte ademruimtes tussen, waarbij je ook hier je eigen verhaal kleur kan geven.

Fernant Zestes nieuwe album Monograph, verschijnt op 19/3 en kan je nu al voorbestellen.

Fernant Zeste / Diego Jooste

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More