Home Belgisch RUDY TROUVE – Recent Stuff 2018-2021 (Gc Het Huys, Ukkel)

RUDY TROUVE – Recent Stuff 2018-2021 (Gc Het Huys, Ukkel)

by Jos Buersens

Het is niet altijd makkelijk om een nuttig en aangenaam tijdverdrijf te vinden tijdens de weekends. Een mens zou zowat alles doen om zich productief te kunnen bezighouden. Zo zou, volgens recente media, het botvieren van je vleselijke lusten op het altaar van de lokale kerk de nieuwe rage van 2021 zijn. Nu, aangezien we nooit fervente kerkgangers geweest zijn, laten we ook deze, toch wel originele interpretatie van de kruisweg, graag aan ons voorbijgaan. Voor zij die net zoals ons niet te vinden zijn voor het ontheiligen van lokale kerken, zijn er overigens nog heel wat andere leuke alternatieven, waaronder de nieuwste expositie van Rudy Trouvé.

© Rudy Trouvé – 2021

I H8 Camera, The Love Substitutes, Dino And The Chicks, Kiss My Jazz, dEUS, Dead Man Ray, Rudy Trouvé septet, … De lijst met de muzikale polygamie van Rudy Trouvé is bijzonder lang en dat heeft een reden. De manier waarop Rudy Trouvé creëert, is bijna dwangmatig te noemen. In een poging vat te krijgen op zijn bestaan ontspruit het ene na het andere muzikale project uit zijn hoofd, zoals de voorgaande lijst wel aantoont.

Naast een passie voor geluid is Trouvé overigens ook een vermaard schilder. Op regelmatige basis weet hij trouwens ook een brug te slaan tussen het auditieve en visuele, en fungeren zijn werken als platenhoes voor zijn nieuwste project. Gore Slut, Kiss My Jazz, dEUS, The Love Substitutes … allemaal hebben ze wel één of meerdere platenhoezen van de hand van Trouvé. In functie van zijn verwoede creatietempo houdt Trouvé ook op regelmatige basis exposities waar iedereen kan komen genieten van zijn werken en naar believen een aankoop kan doen.  

Momenteel loopt zijn nieuwste expositie Recent Stuff 2018 – 2021 nog tot 16 december in Gc Het Huys in Ukkel, en geloof ons als we zeggen dat die absoluut de moeite waard is om te bezoeken. Los daarvan zijn er op dezelfde locatie ook enkele optredens gepland waarmee de expositie kan gecombineerd worden, win win dus. Zo staat er op 25 november een optreden gepland van Matt Watts en Nicolas Rombouts. Tijdens diezelfde avond zal overigens ook de documentaire getoond worden die Trouvé maakte rond Zwerm & Karen Willems. Op 14 december brengt Trouvé, onder begeleiding van Eric Thielemans en Nicolas Rombouts, dan weer het beste van zijn label Heaven Hotel Presents. Redenen te over om eens naar Ukkel af te zakken als je het ons vraagt.

Meer informatie omtrent de expositie en Rudy Trouvé zelf kan je in de links onderaan terugvinden.

De creatieve appel valt trouwens niet ver van de boom in dit geval. Ook dochter Françoise Trouvé exposeert momenteel met haar werk en dat voor de eerste keer in een solotentoonstelling genaamd De Vissenkoppen. Ook alle gegevens over deze expositie zijn hieronder terug te vinden.  

Geniet alvast van de komende weekends!

RUDY TROUVE: FACEBOOK

HEAVEN HOTEL: WEBSITE / FACEBOOK / BANDCAMP

GC HET HUYS: WEBSITE / FACEBOOK

FRANCOISE TROUVE: EXPOSITIE

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More