Home nieuws BELGISCH ALFABET Q: Quaetdoener

BELGISCH ALFABET Q: Quaetdoener

by Kurt Van Camp

Wat een vervelende letter, de Q. Talrijk bezaaid zijn ze niet, de bands met een Q. En eerlijk, wie kan er ooit tippen aan Queen? Gelukkig vonden al vlug het ter ziele gegane The Quiescent in onze collectie terug. Deze melodic death en trashmetal band had als één van de leden Filip Dupon, nu nog steeds bezig met een rist bands waarvan Hemelbestormer de bekendste is. Daarnaast speelt hij ook nog in Rituals Of The Dead Hand en heeft hij een soloproject genaamd Wolven.

Hoe komen we dan bij Quaetdoener uit? Wel het album van Quaetdoener heet Eternal Wolf. Twee bands met een Q, die verbonden zijn door een machtig dier. Dat moet het worden.

Wat is die Quaetdoener dan? Het is een old school blackmetalband uit Maldegem, bestaande uit een aantal heren die vroeger de vaderlandse metalscene platspeelden met Headmeat en die later ondermeer deel uitmaakten van Powerstroke. In 2018 kwamen ze met het idee om opnieuw samen te spelen en zo vormden ze Quaetdoener.

Wat kan je verwachten? Stevige op jaren 90 blackmetal geschoeide furieuze muziek met meer dan voldoende afwisseling om op te vallen binnen het genre. Denk aan Enthroned, Satyricon, Dissection, oude Bewitched, Gorgoroth en nog wat meer ronkende namen, opgenomen in de repetitieruimte en daar thuis afgemixt tot een rauw klinkend geheel.

En valt dat te beluisteren? Ahja en wel hieronder:

Bandcamp / Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More