Home Lijstjes HET BELGISCH COLLECTIEF: Dries Hermans (Gazer Tapes/ Poppel/ Fake Indians)

HET BELGISCH COLLECTIEF: Dries Hermans (Gazer Tapes/ Poppel/ Fake Indians)

by Bart Verlent

Dries Hermans is het levende bewijs dat het in de Kempen niet altijd stil is. Hij stampte in zijn eentje het cassette label Gazer Tapes uit de grond en speelt gitaar bij de sublieme janglegazeband Poppel en de noiserock slackers Fake Indians. Hier zijn de Belgische favorieten de vaandeldrager van de Belpop Dries Hermans.

© Dries Hermans

Wat is voor jou het beste Belgische album ooit?
Het debuut van The Hickey Underworld. Dat was echt een bom. Ik heb zoiets nooit meer meegemaakt. Mystery Bruise, Sick of Boys, Blonde Fire wat een topnummers! Ik krijg daar nog “kiekevel” van. Live waren ze ook te gek, met als hoogtepunt hun show op Parkingrock in Weelde. Iedereen stond daar in de pit, zelfs mijn moeder! Afsluiter VRMNSMR heb ik ook grijsgedraaid, met dat te gekke einde, de finale climax van het album: “They don’t like to lose control out here!”

Wat is voor jou de beste Belgische single aller tijden?
Death Folk Sailor van The Love Substitutes oftewel Mauro, Bert Lenaerts, Rudy Trouvé en Craig Ward op hun best. Opgenomen bij Patrick Delabie in zijn Studio 195!

Naar welke Belgische artiest kijk je op?
Rudy Trouvé. Hij lijkt gewoon te doen wat hij wil en ik vind het eigenlijk bijna altijd goed. De laatste tijd luister ik veel naar Tape Cuts Tape, zijn project met Eric Thielemans en Lynn Cassiers. Toen ik 12 jaar oud was heb ik Kiss My Jazz nog gezien in het Theatercafé in Turnhout (1998). In mijn middelbaar was ik zot van Gore Slut, zij hebben drie fantastische albums gemaakt en waren live ook erg sterk. Alles van Heavenhotel (label van Rudy) volg ik op de voet.

Welke nieuwe Belgische artiest of band moeten we volgens jou zeker in het
oog houden?

The Yummy Mouths! Die gasten zijn echt goed. Het speelplezier dat zij hebben, zie ik nog maar weinig in ons land. Binnenkort verschijnt hun debuutep bij FONS Records, iets om naar uit te kijken. Eerste single White Noise is net uit.

Wat is jouw mooiste Belgische muziekherinnering (festival, optreden,
ontmoeting…)?

Den Envers-Swa. De kelder. Naast de seks-shop en de gaybar in de Van Schoonhovenstraat in Antwerpen. We huurden een huis met vijf vrienden en gaven optredens in de kelder. We hebben daar toen echt de tijd van ons leven beleefd. Bands van overal kwamen op bezoek, veel mathrock, postrock en whateverrockbands. Enkele vergeten Belgische bands die daar speelden: Kazuamsumaki, Bronze, I Love Sarah, Guernica, Topenga, Transit, Kodiak en natuurlijk Believo!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More