Home ReviewsAlbum Reviews ZELDEN – Flowers

ZELDEN – Flowers

by Bart Verlent

Cas Vandcruys nam in 2014 deel aan The Voice van Vlaanderen en raakte tot in de liveshows. Hij kreeg de smaak te pakken en ging hij op zoek naar tijd, inspiratie en het juiste project. De ene na de andere band waarvan hij deel uitmaakte, raakte niet van de grond en ook professioneel ging het hem niet voor de wind op dat moment. Een burn-out deed hem de microfoon bijna aan de haak hangen. Gelukkig vond hij zijn tweede adem door voluit te gaan werken als muziekleerkracht en dat gaf hem zin om nieuwe muziek te schrijven.

Toevallig ontmoette hij muzikant en producer Mattias Stynen (Yunotes) die ook gewerkt heeft als technicus voor onder andere Bazart en Fixkes. Sindsdien maakt het duo gevoelige indie die wil troosten.

Na twee fijne singles, When I Say So en This Is The End, is er nu de debuutep Flowers waarop vier nummers staan over vertwijfeling, eenzaamheid en loslaten.

De ep opent met Zeldens eerste single This Is The End waarin onmiddellijk opvalt hoe geweldig Cas kan zingen. Hij opent met een indrukwekkende basstem en gaat in het refrein de hoogte in. Het nummer zou niet misstaan op het debuut van Ben Howard.

Deze knappe emo-track over loslaten en afsluiten van een slechte periode maakt veel indruk.

In When Is Say So heeft het duo de arrangementen vrij simpel gehouden. De machtige stem van Cas, een akoestische gitaar en wat later duikt er ook een elektrische gitaar op. Meer moet dat niet zijn in deze pure song. Met Smoke gooit Zelden het over een totaal andere boeg. Het begint akoestisch maar dan in het refrein valt de elektronica in. En dat heeft toch wel een andere gevoel dan de andere songs. Hier klinkt het duo meer als de breekbare electro van Sohn.

26 sluit deze ep af op een ingetogen toon. Dit nummer is een ode aan de ondeugden van het jong zijn en de groeipijnen die daar bij gepaard gaan. Ook flirt het duo hier met electronica en krijgen we hier ook weer het Sohn gevoel terug.

Het lijkt wel dat Zelden na twee nummers het helemaal anders wou aanpakken. Zo krijgen we twee pure akoestische songs en twee meer electro getinte nummers. Als er wat meer synth-geluiden in de songs komen veranderd de sfeer. De pure aanpak verdwijnt dan en zo krijgen we ander groepsgeluid.

Flowers is zeker geen slechte ep maar het lijkt wel of we met twee verschillende bands te maken hebben. Misschien moet het duo kiezen welke kant ze juist willen uitgaan of de puurheid ook in hun electro kant laten weerklinken.

FACEBOOK / INSTAGRAM/ SPOTIFY/ SOUNDCLOUD

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More