Home Live WHITE LUNG + COCAINE PISS Antwerpen, Trix (05/06/2016)

WHITE LUNG + COCAINE PISS Antwerpen, Trix (05/06/2016)

by Didier Becu

“Wij hebben gehoord dat Cocaine Piss de grote belofte in België is. Is dat waar? Bedankt Cocaine Piss”, mompelde de excentrieke Mish Way. De zangeres van White Lung heeft het inderdaad goed begrepen. Cocaine Piss is misschien niet de belofte, weliswaar één van de beloftes.

Cocaine Piss is een frisse band die na amper twee singles meteen de aandacht van Steve Albini trok. Het debuut dat zeer binnenkort uitkomt, wordt dan ook door menig muziekkenner getipt als een plaat die absoluut in je kast moet. Hoewel het allemaal al eens eerder door anderen is gedaan, ben je toch verbouwereerd door de energie die het viertal uitstraalt. Je krijgt zelfs het gevoel dat deze Luikenaars iets nieuws brengen.

In een recordtempo (was het nu vijftien of twintig minuten?) speelde Cocaine Piss bijna evenveel songs. Het zijn loeiharde noise-statements die amper een minuut duren, maar het is vooral de manier waarop het gebracht wordt die indruk maakt. Zangeres Aurélie Poppins gaat als een waanzinnige tekeer. Terwijl ze haar (heerlijke) gebrul door de microfoon schreeuwt, staat ze geen seconde stil. Ze beweegt zich tussen het publiek, ze geeft de microfoon door, ze laat zich vallen, ze kotst haar demonen uit… een frontvrouw waar iedere band van droomt. Je vindt het niet meer dan gewoon wat lawaai? D