Home Live NIMBUS CART Scorpio Sessions (19/04/2022)

NIMBUS CART Scorpio Sessions (19/04/2022)

by Felix Sandon

Veel heb je niet om je achter te verschuilen als je optreedt in de wekelijkse Scorpio Sessions op Radio Scorpio. De studio biedt immers maar plaats voor twee muzikanten. De orkaankracht die Janis, zangeres van Nimbus Cart, tentoonspreidt in hun eerste nummer Bye Myself, heeft echter niets nodig om zich achter te verschuilen: op de maat van een ongepolijste akoestische gitaar blaast ze de luisteraar volledig omver. Het tweestemmige, instrumentloze intermezzo had voor ons niet gehoeven, gelukkig komen alle juiste ingrediënten in het slot weer krachtig samen.

Tweede inzending Gay kan je bekend in de oren klinken, want dat verscheen vorig jaar al op Nimbus Carts tweede ep. “Klinkt als een ruwe diamant van PJ Harvey“, schreef onze collega toen. Wij horen er eerder een oerbluesnummer in, of een onbekende parel van die andere zingende Janis. Hier klinkt de zangeres uiterst broos en kwetsbaar, terwijl de melodie meteen blijft hangen.

Met Foster krijgen we nog een derde nummer van dit duo te horen. Je moet wel heel sterk zijn om je zo breekbaar op te stellen: Janis stopt haar ziel en zaligheid helemaal in dit afscheidslied. Soms proberen mensen ons ervan te overtuigen dat we wat vaker naar blije muziek moeten luisteren, maar nu we de passie en het hartzeer horen die Nimbus Cart hier door de studio laat stormen, weten we het weer: blije muziek is schromelijk overroepen.

FACEBOOK / INSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More