Home ReviewsAlbum Reviews NIMBUS CART – Kawafi (Eigen Beheer)

NIMBUS CART – Kawafi (Eigen Beheer)

by Bart Verlent

Sinds 2019 maakt het Gentse Nimbus Cart een boeiende mix van psychedelische rock en anti-folk. Dankzij Fenne Kuppens belandde de band in de voorrondes van de Sound Track muziekwedstijd. Ze was erg gecharmeerd door de stem van zangeres Janis. In de loop van hun bestaan werden ze al vergeleken met Patti Smith, The Velvet Underground en Janis Joplin. Dat zijn mooie referentie om mee uit te pakken.

© Nimbus Cart

Kawafi is de tweede ep van deze Gentse band en die gaat een beetje alle kanten uit. In opener Foster horen we sterke indierock met grunge invloeden. Gay klinkt als een ruwe diamant van PJ Harvey terwijl Kawafi een psychedelische trip is die in het midden transformeert in een energiebom. M. Song sluit het album af met wat op eerste gehoor een indianendans op zijn Patti Smith’s zou kunnen zijn. Maar bij het refrein haalt de band alles uit de kast om een stevige dreun in het gezicht te geven.

Nimbus Cart bewijst met deze ep dat hun muziek niet in één vakje te vatten is maar een smeltkroes is van diverse genres. Dat maakt deze ep heel interessant. Langs de andere kant kunnen we niet echt een lijn vinden in de nummers. Het enige raakpunt doorheen de nummers is de innemende stem van Janis Vancoppenolle.

Misschien moet de band nog wat rijpen zodat er een grotere samenhang ontstaat tussen de nummers. Live zullen ze in ieder geval voor een stevig feestje zorgen.

FACEBOOKSPOTIFY

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More