Home LiveLive Review JULIEN TASSIN QUARTET Brugge, Hof Bladelin (01/12/2023)

JULIEN TASSIN QUARTET Brugge, Hof Bladelin (01/12/2023)

by Björn Comhaire

Julien Tassin is ondertussen geen onbekende meer op deze pagina’s en hopelijk ook niet bij onze lezers. Enkele weken geleden passeerde hier nog zijn nieuwe album Great Expectations waar we met z’n allen zeer enthousiast over waren.

Op 1 december nodigde KAAP Julien uit om met zijn lichtjes aangepaste Quartet (Hermon Mehari verving Jason Palmer op trompet) het album voor te stellen in de prachtige kapel van Hof Bladelin in Brugge.

© Björn Comhaire

“Is zo’n kapel wel de beste plek voor de muziek van Julien Tassin?”, horen we je tot hier denken (ja echt, tot hier!). Ja en neen. Voor het publiek was het geluid zeker aanvaardbaar, voor de band misschien net iets minder. Echo’s en reverb speelden hen nu en dan blijkbaar wat parten, maar dat was er voor de toehoorders gelukkig niet aan te merken.

Het was de eerste keer dat de band in haar huidige vorm samenspeelde en dat zorgde voor wat gezonde stress bij de muzikanten. Met wat extra aanwijzingen van Julien hier en daar, vielen de nummers helemaal in de plooi. We waren vooral onder indruk van hoe een ronduit virtuoze Hermon Mehari zich de partijen van Palmer zo snel eigen had gemaakt.

Wat klonk dit toch allemaal geweldig!

Van bij Birth Suite (dat effectief opgebouwd is als een klassieke suite) was het er zo óp als iets. Tassins muziek kent best wel wat weerhaken en vergt veel van de muzikanten maar met drie toppers aan zijn zijde was het ronduit genieten.

To Ron, Believe, Resilience, Inner Shadows… ze passeerden allemaal de revue; stuk voor stuk gebracht met vuur en toewijding. Machtig en nog maar eens hét bewijs dat muziek zoveel lekkerder smaakt als je het voor je ogen ziet ontstaan. We ontwaarden ook twee nieuwe nummertjes trouwens: Roue Libre en Closer. Zinspelingen op een tweede plaat?

Afsluiten deed het Julien Tassin Quartet met een ronduit verbluffende uitvoering van Forward. De gitaarsolo die Tassin daarbij de zaal ingooide had een stevig jazz-progrock-heavymetal-gehalte en werd gebracht met zoveel brio en onverwachte wendingen dat de zaal compleet verbluft zat toe te kijken.

Absolute wereldklasse dit!

Denk je nu: “Potverdikke zeg, ik wil die band ook wel eens live bezig zien!”, dan kan dat zowaar en wel hier:

05/12 – CC Diest (tickets)
07/12 – Botanique, Brussel (tickets)
08/12 – King George, Keulen (D)
25/02 – Ha Concerts, Gent (om 11u)

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More