Home ReviewsAlbum Reviews STIJN –  25112023 (MIJN LABEL)

STIJN –  25112023 (MIJN LABEL)

by Stefan Laforce

Het is lang geleden! 25112023,  Stijn zijn 47e verjaardag, titelt de opvolger van Ten Danz. Dit album met nieuwe nummers liet 13 jaar op zich wachten. Dat is, als we de releases op Bandcamp even negeren die oudere deuntjes bevatten. We mogen dit keer even in het brein kijken van die Funky Krollenbol. Teksten gaan over dagelijkse dingen, en daar dan net wél of geen zin in hebben. Liedjes over dansen, over gemiste kansen.  

De stempel (inkoppertje) is alweer typisch Mijn Label: mocht het de naam van een winkel zijn, het was de betere Doe Het Zelf zaak. Voor dat inzicht hoefde je zelfs niet te luisteren. Dat stond namelijk al in schoonschrift op Bandcamp. We vatten even samen: “(Un)mixed,(Un)Produced,(Un)mastered by Stijntje Vandeputte”

Het album bevat geen gepolijste tracks, er was geen nood aan een fancy ghost producer. Lekker DIY, snufje punk baby. Gewaagd en dat mag! Op de vooravond van zijn verjaardag even in de kamer van Rosie een album samenstellen, hoesjes stempelen, doordrenken met humor en de dag erna live radio maken, maar daarover later meer. We willen het je zien nadoen.

Ikzenabroerniebro: als je tegen iedereen Bro zegt, moet je misschien eens met je mams praten. O O: Stijn heeft een boel oude (drum)bakken de deur uit gedaan maar de sounds gesampled, de kapoen. Herken jij welke? Mooi liedje, als we die ‘Wij’ horen worden we een beetje week.

Khebsinineenfeesje sierde al menige live set en is vanaf nu ook thuis te horen. Doe de boekhouder onze groeten. Wagaanwete is zo herkenbaar, het dagelijks leed en wat keuzestress. Doemaarlekkerv…: als de radio en party-dj dit oppikt, ontsnap je op het volgende familiefeest niet meer aan deze meezinger! Instant feelgood schouderklopje. Daar was je net aan toe!

Wil je meer? Stijn heeft momenteel op zaterdag een radioprogramma. Tussen 16 en 17u kan je luisteren naar Opderadio op Urgent.fm nabij Gent. Zet je radio op 105.3FM of luister achteraf via Mixcloud.

We hebben de aflevering op zijn verjaardag, 25112023 met live muziek, er passeert ook wat van het album, voor je hier.

Zo, klaar mee. En nu:

Bek Dicht en Dansen

25112023 kan je kopen op Bandcamp, Amazon,  Apple Music, en horen via de gekende platformen

Er zijn kansen op fysieke releases maar dat zal van de animo afhangen. 

Wil jij Stijn op plaat? Stuur m een bericht op Facebook en samen overtuigen we hem: crowdfunding!

FacebookInstagramBandcamp

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More