Home Live LENE LOVICH Eernegem, Club B52 (1/11/2018).

LENE LOVICH Eernegem, Club B52 (1/11/2018).

by Nel Mertens

Op 1 november binnenkomen in de Club B52 en er Morgan King met een gelukzalige glimlach op zijn gezicht ‘Shhh, I’m a sexshopper’ horen zingen … waarom zouden we dààr eens geen traditie van maken ? Een fijne start van de avond, hoewel hij aangaf dat hij de gitaren miste in Sex Shop, maar weigerde om deze met playbacks te laten afspelen. Een muzikant. Een echte. Nog net op tijd om ook nog zijn laatste nummer Alien mee te pikken.

Club B52 is de eerste stop die Lene Lovich en haar band maakt op hun net gestarte Europese tour. En wat een band!

Net voordat Mrs. Lovich zelf op het podium verscheen, nam gitarist Jude Rawlins het woord en schrok de fotografen even beleefd af. Achter de synths verscheen de pittige Kirsten Morrison die in het voorprogramma ook al haar eigen, prachtige stem liet horen. Morgan King voelt zich zichtbaar even goed achter zijn drums als voor de microfoon en bassiste Valkyrie straalde, letterlijk en figuurlijk. Wanneer Lene Lovich zelf het podium opstapte, voelden we meteen haar knappe dualiteit die ze ook in haar stemtimbre legt, dat toont ze ook visueel: de ijzingwekkende kilte die ze kan uitstralen alsook het speelse, verleidelijke poppetje dat ze met haar 63 lentes nog steeds is.

Met What Will I Do Without You? bewees ze meteen dat ze er met haar volle, eclectische stem volledig staat. Hello! De angstaanjagende geluiden, vergezeld van haar opengesperde blauwe ogen zetten Blue Hotel in, waarmee ze het publiek welkom heette. Kirsten Morrison is een ware tovenaar op de toetsen en dat liet ze horen in Maria.

Bijna poëtisch deelde Lene het volgende mee: ‘Love. Love at first sight. It happens.’ Enkele verliefde blikken kruisten mekaar in de donkert