Home Live KATY PERRY Antwerpen, Sportpaleis (24/05/2018).

KATY PERRY Antwerpen, Sportpaleis (24/05/2018).

by Luminous Dash

Katy Perry, de Amerikaanse popdiva, streek vanavond neer in ons Belgenlandje als onderdeel van  haar wereldtournee die vorig jaar september in Canada werd gestart. Op het programma staan maar liefst 115 shows ter promotie van haar vijfde album Witness.

La Perry haalde alles uit de kast om het Antwerpse Sportpaleis tot een gigantisch circus om te toveren.  De show begon met een reusachtig oog dat progressief transformeert in een indrukwekkend en fantastisch sterrenstelsel. Even later  verschijnt Katy in een sexy rood pakje en daalt ze van een zwevende ster met handig trapje af naar de juichende fans.  Een spectaculaire intro waarop onmiddellijk het nummer  Roulette volgde. Dansers die acrobatieën beoefenen op gigantische dobbelstenen begeleiden haar.  En al snel volgt een nieuw hoogtepunt: de hit Dark Horse, deze keer op bewegende platforms. Plots verschijnen gigantische poppen met hoofden in de vorm van een televisie op het podium. De tijd is gekomen voor Chained to the Rhytm waarin dansers allen voorzien van een tv-hoofd met op het scherm een groot oog Perry volgen.

Wat volgt is een kort video-intermezzo wat Katy de mogelijkheid geeft om het sexy rode pakje in te wisselen voor een geruit ensemble.  Kort daarna volgt de hit Teenage dream waarin Perry en haar danseressen zich op een soort kermisachtige attractie wagen.  De ganse tijd worden we overweldigd door visuals in spectaculaire en overweldigende kleuren.  Voor Hot ’n ‘cold trekt Perry haar jasje uit en lichten led- lichtjes de woorden “HOT” en “COLD” op op haar topje. Ze probeert nog ietwat onhandig maar toch sympathiek en gemeend om nog even wat Nederlands te spreken door Heet en Koud te spreken met een mega-Amerikaans accent, maar ach de lieve schat doet ten minste moeite voor haar fans.  En gelukkig volgde Last Friday Night (T.G.I.F) om ons dat hilarische moment snel te laten vergeten. En opnieuw werd het podium gevuld met kleurrijke figuren. Deze keer waren het gigantische roze flamingo’s en dansers die langs alle kanten in popachtige pakjes het podium bestormen tijdens California Gurls.

Op zich was Katy’s show de ganse tijd een fantastisch visueel spektakel, maar op het moment waarop ode werd gebracht aan een haai die op een soort van vloerpiano een liedje trappelde had ik wel een beetje het gevoel dat ik ergens in een kindershow van één of ander pretpark beland was.

Maar goed, gelukkig volgde kort daarna opnieuw een hoogtepunt. Reusachtige lippen kwamen tevoorschijn van de achterzijde van het podium en Katy Perry werd naar getild tijdens het uitvoeren van monsterhit I Kissed a Girl.

Bij de nieuwe nummers Déjà Vu en Tsunami was het publiek niet helemaal mee. Misschien lag het aan het feit dat ze misschien werden afgeleid door het latex pakje van Perry of de moves van de paaldanser. Bij  on Appétit  zat het er echter weer “boenk” op. Op het einde van de song ligt Perry op een blaadje terwijl haar dansers glitter op haar strooien uit gigantische peper- en zoutvaten.  Terwijl het publiek nog steeds onder de indruk is van de talrijke technische hoogstandjes van de show komt La Perry alweer zachtjes aangevlogen, voor de verandering deze keer op een zwevende planeet.  Ze is deze keer gehuld in een jurk bedekt met kristallen en dito pruik, en ze brengt Thinking of You/ Wide Awake te berde. 

Vervolgens gaat ze naar de golden circle waar ze haar fans die haar al jaren volgen uitbundig bedankt.

Tijdens Swish Swish (waar de teenagers onder het publiek hun moves bovenhalen) bevinden we ons op een basketbalmatch met mega-opblaasbare basketballen. Katy onderbreekt het lied om on stage een spelletje basketbal te spelen met een “random” uit het publiek geplukte gozer uit Gent.  De inzet is een selfie met la Perry als hij kan winnen.

Kort daarna volgt afsluiter Roar waarna de popdiva even van het podium verdwijnt om niet veel later terug de zaal binnen te vliegen om met Pendulum aan de bisnummers te beginnen. En met het laatste nummer van vanavond Firework toonde toonde Katy Perry nog maar eens dat ze letterlijk en figuurlijk een popster is die op handen gedragen wordt: ze stond letterlijk op opblaasbare hand. Met confetti en vuurwerk sloot Perry een werkelijk indrukwekkende show af. Entertainment met af en toe een vleugje humor, Perry bewijst dat ze een geboren performer is.

Setlist:

Witness , Roulette, Dark Horse, Chained To The Rythm, Teenage Dream, Hot ‘n’ Cold, Last Friday Night (TGIF) , California Gurls, I Kissed A Girl, Déjà Vu, Tsunami, E.T., Bon Appétit, Wide Awake, Into Me You See, Part Of Me, Swish Swish, Roar 

Bis: Pendulum & Firework

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More