Home Live KATY PERRY Antwerpen, Sportpaleis (24/05/2018).

KATY PERRY Antwerpen, Sportpaleis (24/05/2018).

by Luminous Dash

Katy Perry, de Amerikaanse popdiva, streek vanavond neer in ons Belgenlandje als onderdeel van  haar wereldtournee die vorig jaar september in Canada werd gestart. Op het programma staan maar liefst 115 shows ter promotie van haar vijfde album Witness.

La Perry haalde alles uit de kast om het Antwerpse Sportpaleis tot een gigantisch circus om te toveren.  De show begon met een reusachtig oog dat progressief transformeert in een indrukwekkend en fantastisch sterrenstelsel. Even later  verschijnt Katy in een sexy rood pakje en daalt ze van een zwevende ster met handig trapje af naar de juichende fans.  Een spectaculaire intro waarop onmiddellijk het nummer  Roulette volgde. Dansers die acrobatieën beoefenen op gigantische dobbelstenen begeleiden haar.  En al snel volgt een nieuw hoogtepunt: de hit Dark Horse, deze keer op bewegende platforms. Plots verschijnen gigantische poppen met hoofden in de vorm van een televisie op het podium. De tijd is gekomen voor Chained to the Rhytm waarin dansers allen voorzien van een tv-hoofd met op het scherm een groot oog Perry volgen.

Wat volgt is een kort video-intermezzo wat Katy de mogelijkheid geeft om het sexy rode pakje in te wisselen voor een geruit ensemble.  Kort daarna volgt de hit Teenage dream waarin Perry en haar danseressen zich op een soort kermisachtige attractie wagen.  De ganse tijd worden we overweldigd door visuals in spectaculaire en overweldigende kleuren.  Voor Hot ’n ‘cold trekt Perry haar jasje uit en lichten led- lichtjes de woorden “HOT” en “COLD” op op haar topje. Ze probeert nog ietwat onhandig maar toch sympathiek en gemeend om nog even wat Nederlands te spreken door Heet en Koud te spreken met een mega-Amerikaans accent, maar ach de lieve schat doet ten minste moeite voor haar fans.  En gelukkig volgde Last Friday Night (T.G.I.F) om ons dat hilarische moment snel te laten vergeten. En opnieuw werd het podium gevuld met kleurrijke figuren. Deze keer waren het gigantische roze flamingo’s en dansers die langs alle kanten in popachtige pakjes het podium bestormen tijdens California Gurls.

Op zich was Katy’s show de ganse tijd een fantastisch visueel spektakel, maar op het moment waarop ode werd