Home ReviewsAlbum Reviews BED RUGS – Hard Fun Grand Design (WasteMyRecords).

BED RUGS – Hard Fun Grand Design (WasteMyRecords).

by Didier Becu

Cinefielen met een afwijking voor details zullen onmiddellijk  het gestolen matje uit The Big Lebowski voor ogen  hebben als ze de naam Bed Rugs horen vallen. Tot dusver schrijven wij alleen maar over muziek en dus gaat het in ons geval om de Antwerpenaren. Zo’n tien jaar geleden nog op de Humo’s Rock Rally en later met 8th Cloud vriend en vijand verbaasd door op het gerenommeerde (en nu ter ziele gegane) Munich Records hun debuut te kunnen uitbrengen. Het is een plaatje die vandaag wel eens vergeten wordt, maar bij snoepers wel eens de naam klassieker krijgt opgeplakt.

Zoals dat altijd in het leven gaat, gebeurde er het één en ander. Keyboardspeler Yorgos Tsakiridis en bassist Arne Omloop stapten uit de band, en live kwam er de versterking van  Annelies Van Dinter (Echo Beatty) en Mathias MU bij. Een mens kan het slechter treffen.

De kern van Bed Rugs bestaat nog altijd uit oudgedienden Yannick Aerts, Stijn Boels en Noah Melis die onlangs nog in de kijker liep met zijn meer dan geslaagd soloproject Shy Dog.

En nu is er de langverwachte langspeler op het al even Antwerpse WasteMyRecords. Hard Fun Grand Design is speciaal in al zijn opzichten. Hard labeur, maar met een indrukwekkend resultaat als gevolg. 26 songs op een dubbelaar. De meeste bands zouden in zo’n zee ergens in het midden van het avontuur naar de bodem zinken, maar deze Belgen slagen er met brio in dat je deze psychedelische trip toch in één ruk uitluistert en dat je zelfs van de ene verrassing in de andere dondert. Straf heet dat!

Voor deze plaat trok de band naar de Pixel Studio van Derek Almstead en werd er voor iedere song een speciaal icoon ontworpen (twee songs moeten een icoontje delen) die samen de hoes vormen. Net zoals Faces On TV dat onlangs op hun debuut deed.

Hard Fun Grand Design is een luisterplaat, laat ons daar eerlijk en wel in wezen. Eén die recht tegenover de huidige muziekervaring van I-phones en andere Deezers staat. Een plaat waar je de naald dient voor op te heffen om hem daarna in de groeven van het vinyl zijn werk te laten uitvoeren.

Stoutmoedige psychedelica die ondanks zijn gulzigheid niet over zijn eigen voeten struikelt. En voor ons part een plaat die perfect aansluit bij de grandeur van bands als The Black Angels, Foxygen, Suuns of Pond.

Op 26 mei is er in Het Bos een releaseparty, op 22 juni staan ze met labelgenoten Tin Fingers in de Cactus Club en een dag later doen ze hun ding in de Brusselse Beursschouwburg.

Facebook

WasteMyRecords

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More