Home Live CHARLOTTE ADIGERY & BOLIS PUPUL & MOVULANGO Antwerpen, Trix (29/10/2022)

CHARLOTTE ADIGERY & BOLIS PUPUL & MOVULANGO Antwerpen, Trix (29/10/2022)

by Jos Buersens

De sfeer van de illustere Zillion werd in 2022 kortstondig weer tot leven gewekt door de film van de hand van Robin Pront. Wie zich nog wat meer wou verdiepen in deze uitgaanstempel van weleer kon afgelopen weekend afzakken naar de Waagnatie te Antwerpen om, naar aloude 90’s traditie, nog eens stevig van jetje te geven. Ook wij zagen van ver al de lasers van het live-gebeuren door de lucht snijden toen we zaterdag de Trix tegemoet wandelden. Eens binnen hebben we echter geen seconde meer omgekeken.

Het was het duo van Movulango dat het publiek mocht opwarmen voor wat komen zou. Een hele boel elektronica, een bas en een gitaar sieren het podium. Om 20.15 uur betraden twee figuren gehuld in oranje reflecterende kledij het podium. Even leek het wel alsof het twee medewerkers van de stad Antwerpen waren die, bij wijze van misplaatste grap, de hele voorgenoemde zooi op de vuilniswagen kwamen kieperen. Gelukkig voor ons bleken het gewoon de twee heren van Movulango.

Foto door Jos Buersens

Dromerige elektronica en vocoder vocalen met sterke soul allures stonden centraal in de set van Movulango. Synthpop is één van de dingen die ons opkwam bij het horen van de nummers en hoewel we daar absoluut niet vies van zijn, merkten we tijdens de eerste paar nummers dat Movulango moeilijk onze aandacht kon behouden. Het duo kwam bij aanvang wat onwennig over op het podium en helaas had dat ook onvermijdelijk een effect op de live-ervaring.

Bij aanvang misten we zowel bij de nummers als bij de act zelf wat gretigheid en punch. Naarmate de set vorderde, voelden we echter een kentering in de set. Prominentere drumbeats en gitaren maakten allusies naar het Soulwax van de 90’s, waaronder met toptrack The Peak. Nummer na nummer wist Movulango de initiële onwennigheid van zich af te schudden en daar waren wij bijzonder blij om. En net toen we dachten dat de jaren 90 eindelijk achter ons lagen, brachten de heren nog een mooie cover van het Breed van Nirvana.

Movulango bracht een wisselende set maar tegelijkertijd zagen we een band met enorm veel potentieel. Wat ons betreft, is het dan ook echt wel een band om in de gaten te houden. Wij volgen in ieder geval op de voet en hopen dat ook jij hetzelfde doet.

Om 21.15 uur was het dan uiteindelijk de beurt aan Charlotte Adigéry en Bolis Pupul. Waar er bij Movulango nog sprake leek van enige onwennigheid zagen we bij Adigéry en Pupul een nietsontziende, gestroomlijnde elektronische pletwals. Jools Holland, Kexp, een tournee in Amerika … Het gaat het duo voor de wind en dat is meer dan terecht.

Openen deed de band met het toepasselijke Hey waarbij Adigéry tijdens de break er al meteen gebruik van maakte het publiek even toe te spreken. “De vibe zit hier goed. Zo blij om hier te zijn”. En daarmee werd de toon voor de avond ook meteen gezet.

Na rustige opener Hey vloog het duo er meteen goed in met Blenda. Instant dansbaarheid regeerde en meteen ging een uitverkochte Trix volledig uit de bol. Na nummer High Lights besloot Adigéry om even de wegen te scheiden met haar grill vanwege te onhandig tijdens het zingen. Naarmate de set vorderde, volgden ook haar broek en vest tot enkel een blits groen pakje en torenhoge hakken overbleven.

Foto door Jos Buersens

Los van de extravagante en opvallende kostumering draaide het toch vooral om de muziek en dat had het publiek geweten. Haha, Paténipat, … het ene na het andere nummer schalde uit de speakers met als hoogtepunt Ceci N’est Pas Un Cliché, als we er dan toch één zouden moeten kiezen. Eindigen deed het duo met Thank You en met dat laatste nummer kwam meteen ook het besef waar we deze avond getuige van mochten zijn.

De kostumering, de minimalistische zwartwit projecties, de lichten en lasers, de muziek, … alle puzzelstukken vielen afgelopen zaterdag in elkaar en wij waren vereerd daar getuige van te mogen zijn. Nu, we moeten eerlijkheidshalve bekennen dat we ietwat bevooroordeeld naar Trix afzakten. We kochten vrijwel direct na de release de vinyl van Topical Dancer en draaiden de plaat sindsdien grijs. Tot onze grote verbazing werd afgelopen zaterdag echter elke torenhoge verwachting die we hadden zonder veel moeite overschreden. Enerzijds door de voorgenoemde factoren, maar bovenal door de gretigheid, het spelplezier en de liefde die van Pupul en Adigéry uitgingen.

Een beleving die we koesteren.

MOVULANGO: FACEBOOK BANDCAMP

CHARLOTTE ADIGÉRY & BOLIS PUPUL: FACEBOOK BANDCAMP WEBSITE

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More