Home Singles ULTRA SUNN – Can You Believe It

ULTRA SUNN – Can You Believe It

by Nel Mertens

Met opzwepende dance beats opent Can You Believe It, de eerste track die het Brusselse duo Ultra Sunn lost uit hun aankomende ep Kill Your Idols.

Met de eerste seconden van deze track kan je gerust een donkere tempel, maar even goed een club of zelfs discotheek binnen stappen. Wanneer de donkere zanglijnen gedropt worden door zanger Sam Hugé, krijgt het nummer de kenmerkende Ultra Sunn-darkwavesfeer toegekend.

“In deze track wilden we praten over herinneringen en onze relatie met het nachtleven, wat voor ons een speciaal moment is waarin fantasieën en realiteiten, leugens en waarheden, intimiteit en achterdocht zich vermengen en hoe alles zich vermengt – zonder echte grenzen – en verdampt bij het eerste licht van de dag om de volgende nacht weer tot leven te komen.
Muzikaal hebben we ons in dit nummer nog meer beperkt tot synthesizers om delicate en mysterieuze pads te maken op een bas die je uitnodigt tot trance. We hebben ook het drumstel iets veranderd. De track is duidelijk gemaakt om live te ervaren en te delen met het publiek, als een hymne die we allemaal samen kunnen dansen en zingen.
De video is in zekere zin een hommage aan de openingsscène van de film The Hunger, voor ons een absolute klassieker. In deze film zien we Catherine Deneuve en David Bowie als nachtwezens in een New Yorkse club op het concert van Bauhaus. We wilden ons verhaal in een modernere context plaatsen, omdat we dat ook altijd voor ogen hebben met onze muziek. De video speelt zich af in onze stad, Brussel, die ons altijd inspireert voor het creatieve proces”, laten Sam Hugéen Gaelle Souflet weten.

Kill Your Idols verschijnt binnenkort digitaal, maar ook op vinyl bij het label Fleisch en op cd bij hun eigen label SUNN-X.

Website / Bandcamp / Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More