Home Live 10 JAAR WOOL-E-SHOP: SIMI-NAH + NEON ELECTRONICS Kortrijk, De Kreun (12/04/2019).

10 JAAR WOOL-E-SHOP: SIMI-NAH + NEON ELECTRONICS Kortrijk, De Kreun (12/04/2019).

by Nel Mertens

De avond voor Record Store Day staat hij te blinken achter zijn tafels vol met plaatjes gevulde bakken. Al 10 jaar lang draait en ís Dimitri gewoon Wool-E! En dat viert hij graag met artiesten op het podium. Deze keer traden Simi Nah en Neon Electronics aan met elk een knappe performance.

Negen maand oud is Simi Nah haar laatste album La Terre Est Noire. Dat het ook echt haar LAATSTE zou zijn, voegde ze er aan toe… En dat er geen optredens zouden volgen. Dit unieke optreden van Simi Nah was zowel de release van haar nieuwste album als het afscheid van haar muzikantenleven.

Het verbaasde ons dan ook te merken dat er niet bijzonder veel volk op af kwam… Maar dat maakte het concert des te intiemer. We kregen  enkel nummers van La Terre Est Noire te horen. Live werd nog meer voelbaar hoe donker het soms in Simi Nahs hoofd blijkt… Huilende wolven vullen het podium, waarna Kenny (Simi Nahs partner in music, in crime and in love) en Simi Nah het podium op komen en ze de avond inzetten met Le Chant Des Loupes. Met snijdende synths krijgen we ook het prachtige nummer F.M.R. te horen, waar vorige week nog maar net de videoclip bij verscheen. De bassen klinken dieper dan in de opnames en dat maakte de aarde rondom Simi Nah live nog donkerder dan op plaat. Kenny (a.k.a. KGB) switcht continu tussen gitaar en synths en voegt daar probleemloos af en toe nog wat backing vocals aan toe. Chacun Pour Soi en La Terre Est Noire horen we in de aanloop naar J’en ai Marre. En dat is het punt waarop de tranen kwamen bij ons. Heel even gaat ze dicht bij Kenny staan, zingt ze hem toe dat ze er genoeg van heeft en zet een kwaadheid en teleurstelling op het podium neer die iedereen moét gevoeld hebben. Simi vleit zich neer op het podium en lijkt haar lichaam en ziel te krullen rond wat ze zingt. Mettre Fin à Ses Nuits, Persiste Et Signe om tenslotte afscheid te nemen met Ma Révérence.”Je vous tire ma révérence. Merci . Au revoir.” fluistert ze sereen. Tot ziens. Graag, Simi Nah!

Een knap en feilloos optreden! Dat wij liever een grote, volle zaal gezien hadden is duidelijk, want dat zou het afscheid van Simi Nah nog zo mooi gemaakt hebben. Na het optreden vertelt deze dame dat dit emotioneel nogal wat met haar doet… “Alsof ik voor de laatste keer met een geliefde vrij. En vooraf al wist dat het de laatste keer zou zijn dat ik hem zou voelen.”

Ook Neon Electronics hadden we een grotere opkomst gegund, want ook deze heren zetten wat neer op een podium! Met Dirk Da Davo als frontman zaten we gebeiteld voor een elektronisch hooggeladen optreden met gitaarsneren die er zowel een punk- als een industrialsound kunnen aan geven. Zíjn partner in crime is Glenn Keteleer a.k.a. Radical G, wiens vocals deze avond verbluffend klonken. Energiek als hij is, was het ook enorm fijn om bassist Pieter-Jan Theunis (Skiska Skooper, Grün) live bezig te zien als Neon Electronics-lid. De drie heren stelden hun nieuwe album Apollo voor: een fantastische industrial-elektroplaat met een boodschap!

Met de titeltrack Mondriaan openden ze de avond, waarna ieder nummer dat volgt ijzersterk neergezet werd.  Ook oudere nummers als Road To Freedom en 157 kregen we te horen. Met 157 brengt Neon Electronics een nummer uit 2015, waarin ruig gitaarwerk naadloos omgebogen werd in ritmes die bijna ritueel opzwepend klonken.Follow Your Dream klonk kil, maar vastberaden met een dansbeat die niemand onberoerd liet. Ook Tv Treated kwam natuurlijk op ons af. De hit die Da Davo met The Neon Judgement uitbracht. Ook in deze Neon Electronics-versie nog steeds een topper, die iedereen in de zaal kende, danste, zong…!

Maar voor ons was het hoogtepunt technopunktrack Energy X. Vol van rebelse energie en met een dosis punkattitude lieten we – en français – de aardbol even los in ons hoofd. Ook Off Da Hook lokt datzelfde gevoel uit; met een meedogenloze rauwheid meegesleurd worden in…

Als bisnummer krijgen we een andere versie van Apollo te horen. Nog sterker dan de originele track, brachten de heren het deze keer met diepintieme klanken. Fantastisch sfeertje om de avond mee af te sluiten!

Lees ook:

Interview met Simi Nah

Review Simi Nah – La Terre Est Noire

Interview met Dirk Da Davo

Review Neon Electronics – Apollo

Facebookevent / Wool-e-shop

Simi-Nah: Facebook / Website

Neon Electronics: Facebook / Website

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More