Home Belgisch Luminous Belge in de ban van Record Store Day.

Luminous Belge in de ban van Record Store Day.

by SANDRA REGENT

Vandaag is het walhalla voor alle muziekliefhebbers met Record Store Day (RSD) waar je tal van bijzondere platen kan scoren. Maar waar de feestdag echt om draait, is het vieren van de lokale platenwinkel.

Een kleine greep uit de deelnemende platenzaken:

Music Mania (Gent)

Vinyl Corner (Kortrijk)

Topdisc (Torhout)
Fat Kat Records (Antwerpen)

Tune-Up (Antwerpen)

Music Media Corner (Boom)
Pick-Up Shop (Heusden-Zolder)

George and the Bear (Genk)
Bilbo Records (Leuven)

Gigaswing (Hasselt)

Naar aanleiding van deze hoogdag zijn er ook verschillende initatieven hetgeen we alleen maar toejuichen bij Luminous Dash.  Portland neemt bijvoorbeeld een instant vinyl op vandaag. Of je kan gratis de splitsingle van The Cousins, Kili Watch en The Chakachas Eso Es El Amor krijgen. Een idee van Jimmy Dewit (DJ Bobby Ewing/Belpop Bonanza).

Bij PIAS kan je bijvoorbeeld gaan neuzen in de special releases uit de backcatalogue van het platenlabel en naar optredens gaan van oa. Gepetto & The Whales, Tristan, Portland, Whispering Sons en Poltrock.

Er wordt ook een waslijst aan special RSD releases voorzien. Hydrogen Sea lost het langverwachte album Automata, de debuutep op gemarmerd vinyl van Mooneye wordt voorgesteld, Poltrock stelt de herwerkte Missing Wires van Soulwax op geprepareerde piano voor, Wallace Vanborn and Paceshifters releasen een split 10 inch en presenteren twee gloednieuwe, nog niet verschenen songs.

De lijst gaat nog een eindje door dus check out de volledige lijst van deelnemers en evenementen op https://www.recordstoreday.be , lees onze 12 RSD-tips nog eens na en haast je als de bliksem naar de platenzaak van je keuze.

Wij gooien alvast vijf gloednieuwe nummers van bovenvermelde Belgische artiesten op onze playlist. Wie het geworden is hoor je als je een kijkje gaat nemen. ?

Dit wordt een verwendagje! Geniet van al dat lekkers!!

Het Luminous Dash-team

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More