Home Belgisch FIRST – Losing (Sentimental).

FIRST – Losing (Sentimental).

by SANDRA REGENT

First is het elektronisch live-project rond zangeres Jasmin Smolders en elektronica-muzikant Pieter Vochten. Hun sound wordt gedefinieerd door een ruw contrast tussen donkere, industriële elektronica en breekbare elementen in de lijn van Fever Ray en Rumours.

(c) First – Sentimental


Hun eerst single Losing heeft een donkere, dramatische sfeer en een intense zanglijn van Jasmin waarin we de angst in de lage tonen en wanhoop in de hoge tonen bijna letterlijk voelen. De ijzige soundscapes klinken als dolfijngeluiden die ons koude rillingen bezorgen. Bijbehorende videoclip is een opname van een live-sessie in artistieke projectruimtes van Cas-Co te Leuven door Bo Vloors.

Onze nieuwsgierigheid is gewekt met deze indrukwekkende eerste single. We kijken halsreikend uit naar meer werk van deze groep.

Losing verschijnt ook op een compilatie cassette van Sentimental, het platenlabel van Fenne Kuppens en Kobe Lijnen van Whispering Sons waar ook El Yunque en Sunflower op zitten.

Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More