Home Belgisch Dirk Da Davo (The Neon Judgement)

Dirk Da Davo (The Neon Judgement)

by Yves Van der Straete

De strijd is gestreden, Neon Judgement is begraven. Maar Dirk is samen met Radical G bezig met Neon Electronics waarvan Mondriaan zopas op ons werd losgelaten. Ons moment om in 3D een paar vragen te stellen dus.

Hoe zou je jou muziek omschrijven aan iemand die doof is?
Als een aspect van een universele waarheid die emoties oproept zoals ontroering, verdriet, rust en soms ook agressie…

Welke plaat heeft voor jou de grootste emotionele waarde?
A Nice Pair van Pink Floyd. Dat is een dubbelalbum, hun twee eerste platen, The Piper At The Gates Of Dawn en A Saucerful of Secrets. Deze was bij de eerste platen die ik ooit kocht, ik was 13 jaar denk ik en ik koester die muziek nog steeds!

Welke ondergewaardeerde plaat zou iedereen in huis moeten hebben?
Het titeldebuut van Warren Suicide: nooit gesnapt waarom die band niet meer in de spotlight is gekomen. Jammer.

Wat zou voor jou de ideale concertlocatie zijn om zelf op te treden en waarom?
Hebben we met The Neon Judgement al al eens gedaan in Marokko in jaren tachtig: de woestijn. Een omgeving die haaks staat op de muziek. Voor zo een contrasten ben ik wel te vinden!

Wat was het meest gênante moment uit je muziekcarrière?
Op het moment suprême in de song, net als je die essentiële gitaarlick wil spelen dat mijn gitaarrriem loskwam, man, ik wou er gewoon niet zijn! Ik weet wel niet meer welk podium dat ook alweer was. Je vergeet zoiets snel uit zelfbescherming!

Wat is jouw favoriet album en nummer aller tijden?
Ook moeilijk maar Blue Monday van New Order dat is binnen 50 jaar nog niet stuk. Favoriete album: Remain In Light van Talking Heads misschien maar er zijn er meer hoor. Ik kan dat moeilijk op een plaat vastpinnen. Maar David Byrne? Yes!

Wie gaf het beste concert ooit waar je zelf aanwezig was?
Moeilijk te zeggen mits een concertervaring voor iedereen anders is. Ik heb Underworld ooit eens gezien in Werchter en dat was wel vet, ook om de intensiteit van de sound op zich.

Als je zelf een supergroep mocht samenstellen, wie kies je?
Onze Belgische supergroep was er in elk geval op het TNJ afscheidsconcert in Ancienne Belgique in 2015 met Luc Van Acker, Jean-Marie Aerts (JMX), Glenn Keteleer (Radical G). We hadden graag Mauro daar nog bij gehad maar de agenda’s kwamen helaas niet overeen.

Welke artiest(e) kan je absoluut niet aanhoren?
Ik zal hier waarschijnlijk mensen mee bruskeren, maar The Smiths daar pas ik voor. How Soon Is Now is een prachtige song, maar daar stopt het dan ook voor mij. Ik heb nooit de fuzz rond de band gesnapt. Dat dreinerige zingen, neen sorry.

Van welke artiest(e) heb je natte dromen?
Natte dromen is misschien zwaar uitgedrukt, maar PJ Harvey kan me zeker wel bekoren. Zeg het wel niet tegen mijn vrouw aub! Niet enkel om PJ maar ook om haar songs uiteraard.

Foto: (c) Dirk Da Davo


You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More