Home Lijstjes HET BESTE VAN 2022: Hannelore Dieleman (Luminous Dash Team)

HET BESTE VAN 2022: Hannelore Dieleman (Luminous Dash Team)

by Hannelore Dieleman

De zomer van 2022 bracht me de samenwerking met Luminous Dash. Na schoorvoetend mijn eerste stappen in de concertfotografie te hebben gezet, waarbij ik het geluk had The Divine Comedy en Suede te mogen fotograferen dankzij de goodwill van hun management, en het Live is Live festival, waardoor ik ook Deus, Wilco, Trixie Whitley en The National voor mijn lens kreeg, werd de koppeling tussen mijn twee grootste passies, muziek en fotografie, structureler. Bovendien smeet ik me ook op het schrijven van concertrecensies! It enriched my life in a way that cannot be overstated.

@ Greet De Coster

Waar ik nooit genoeg van krijg, zijn Sparks. Hun stop in de AB in april was voor mij, zoals steeds, pure fun. Ongelofelijk hoeveel energie beide mannen na al die jaren nog uitstralen. Hun recentere werkt sluit nauwer aan bij mijn muzieksmaak, en hun portie humor en theatraliteit blijft me boeien.

Onvergetelijk was het optreden van Morrissey in de herfst in Brighton. Hoewel ik hem al tientallen keren live gezien heb, leek hij nu meer in vorm dan ooit. 2022 bracht ons een nieuwe single Rebels Without Applause, die voorlopig spijtig genoeg enkel digitaal te verkrijgen is. 2023 brengt een Europese tour met twee, jawel twee stops in België, én hopelijk ook de release van zijn nieuwe album Bonfire Of Teenagers.

De grootste revelatie dit jaar voor mij persoonlijk was Porridge Radio. Veel meer kennis dan dat ze een indie band uit Brighton zijn, had ik niet. Na een vluchtig beluisteren van hun nieuwe album Waterslide, Diving Board, Ladder To The Sky stond ik oog in oog met de band in het Cactus Muziekcentrum. De passie en intensiteit van hun performance was zo meeslepend dat ik oprecht geloof dat we in 2023 meer, veel meer, van hen zullen horen.

Beste album/single nationaal
DEZ MONA – Loose Ends
MARBLE SOUNDS – Marble Sounds
GLITTERPAARD – Into The Night
WHISPERING SONS – Tilt
GLITTERPAARD – Glitterpaard
HET ZESDE METAAL – Wachten

Beste album/single internationaal
PORRIDGE RADIO – Waterslide, Diving Board, Ladder To The Sky
THE DIVINE COMEDY – Charmed Life, The Best Of
DRY CLEANING – Stumpwork
MORRISSEY – Rebels Without Applause
DRY CLEANING – Gary Ashby

Beste concert
PORRIDGE RADIO @ Cactus Muziekcentrum https://luminousdash.be/live/fotos/porridge-radio-hachiku-brugge-cactus-muziekcentrum-04-12-2022/
THE DIVINE COMEDY @ De Roma
SPARKS @ AB
TORRES @ Charlatan https://luminousdash.be/live/fotos/torres-gent-charlatan-01-09-2022/ SUEDE @ Koninklijk Circus
MORRISSEY @ Brighton Centre

Favoriete Belgische festivalaffiche voor 2023
GLITTERPAARD
DEZ MONA
MARBLE SOUNDS
TRIGGERFINGER
WHISPERING SONS
MINTZKOV
BOBBI LU
K’S CHOICE

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More